Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Историческо! Алберт Попов се качи на подиума в Световната купа

Историческо! Алберт Попов се качи на подиума в Световната купа

Последният подиум за СК за България бе на 16 декември 1984 г, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампилио (Ит).

Звездата на българските ски Алберт Попов се качи за първи път на подиума в старт за Световната купа. Това стана след уникална драма в непрекъснатия снеговалеж в Палисейдс Тахо (Калифорния). Аби бе 25-ти след първия манш, но с първо време във втория раздели третото място с олимпийския шампион Клеман Ноел (Фр), съобщиха от родната ски федерация. 

Във второто спускане в което трасето реди треньорът на Аби - Иво Борисов нашият ас поведе в класирането с перфектно спускане. След него снеговалежът се засили и съперниците му един след друг финишираха след него. Единствено световният шампион при младежите за 2023 Александър Стен Олсен (Нор) успя да подобри времето на Попов, както и сънародника му Тимон Хоген. След това с и сребърният медалист от световното в Куршевел Александрос Йонис Гинис (Гър) също даде по-добро време от Попов и в един момент се виждаше победител. 


Снимка: Bulgarian SKI Federation

След края на състезанието обаче стана ясно, че съдиите разглеждат под лупа карането на Гинис и по специално един момент в който му хваща кол. Дебатите продължиха над 30 минути и вкрайна сметка гъркът бе дисквалифициран. Така Алберт се качи на подиума, като трети. Последният подиум за СК за България е на 16 декември 1984 г, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампилио (Ит). С класирането си днес Алберт си заслужи 60 точки за СК и вече е 16-ти със 160 т, което е рекорд за Попов в кариерата му. Алберт, който е състезател на СК "Мотен" дебютира в Световната купа на 26 октомври 2016-та година на гигантския слалом в Зьолден (Ав). 

"Това беше ден от една детска мечта - Подиум в старт за Световната купа! Нямам думи да опиша радостта на целия екип след добре свършената работа от всички! Едно наистина вълнуващо състезание до самия край Благодаря на всички замесени ",  написа щастливият Алберт Попов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега