Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Италианските власти разбиха схема за фалшифициране на луксозно вино с българско участие

Италианските власти разбиха схема за фалшифициране на луксозно вино с българско участие

Луксозните бутилки били маркирани с етикети и подреждани в каси, произведени у нас.

Италианските власти разбиха схема за фалшифициране на вино с българско участие. Престъпната група се занимавала с производството на неистински напитки под названието сасикая - един от най-реномираните сортове тосканско вино, което се търгува за стотици евро бутилката, предава Ройтерс.

Установено е, че групата действала от склад в района на Милано. Схемата била изключително професионално организирана, като в нея е установено и българско участие. Луксозните бутилки били маркирани с етикети и подреждани в каси, произведени у нас.

"Бутилките и опаковките са напълно идентични с оригиналите. Дори грамажът на хартията е същият, коментира Дарио Сопранзети от финансовата полиция на Италия пред журналисти. Той уточни, че разследването на мрежата за производство и разпространение на фалшивите маркови напитки е започнало миналата година, след като каса с напитките - менте паднала от камион и била открита на пътя.

В рамките на акцията срещу престъпната група са задържани двама мъже - баща и син. Те са поставени под домашен арест. Разследват се още 11 други заподозрени в участие в групата лица. Съществуват данни, че бандата е подготвяла 1 000 каси по 1 800- 2400 евро едната за износ в Южна Корея. Предполагаемия обем на престъпната операция е производство на 700 каси месечно, което означава оборот от около 400 000 евро.

Сасикая е едно от най-скъпите италиански вина в света. Производството му започва през 60-те години на ХХ век в Болгери, Тоскана.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега