Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иван Гешев: Заличават се постиженията на българската прокуратура

Иван Гешев: Заличават се постиженията на българската прокуратура

Той коментира още, че се наблюдава притеснителната тенденция за възраждане престъпността от началото на 90-те години

Заличава се постигнатият напредък в България по отношение върховенството на закона. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на изслушване пред групата LIBE, която следи за демокрацията, върховенството на правото и основните права в Европейския парламент, съобщи NOVA. "Българската прокуратура е изключително притеснена, че последните месеци се заличава постигнатия напредък след приемането ни в ЕС по линия правата на човека и върховенството на закона. Наблюдават се притеснителни тенденции относно малцинствените групи и хората в неравностойно положение. Не се чувствам горд като българин, но към момента Прокуратурата смята, че е важно да има по-сериозен диалог с европейските институции и по-сериозно наблюдение над страната ни", обясни той. 

Иван Гешев коментира още, че се наблюдава и притеснителната тенденция за възраждане престъпността от началото на 90-те години. "Освен корупцията се възраждат и други проблеми, гражданите вероятно са го усетили. Става въпрос за телефонни измами, убийства и много други проблеми, които смятахме за решени", каза още той. 

По думите му се констатира  нарушение на закона, липсва на информиране на прокуратурата за  нарушения към лица в неравностойно положение, които могат да са потенциални престъпления. "Притеснени сме и споделихме на евродепутатите. Според българското законодателство трябва да има общи щабове по тези теми. МВР се опитва да изземе правомощия на съдебната власт. Не българската прокуратура води война с институциите. Единствената война, която смятаме да водим е срещу престъпността", каза още той. Прокуратурата е готова да участва в процеса на съдебната реформа, каза още главният прокурор. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега