Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избраха Сноудън за Лорд ректор на Университета в Глазгоу

Избраха Сноудън за Лорд ректор на Университета в Глазгоу

Американският компютърен специалист Едуард Сноудън, който стана известен с изваждането на бял свят на опасни тайни за щатското разузнаване, бе избран за Лорд ректор на Университета в Глазгоу, съобщава BBC. В ролята на такъв, той ще трябва да представлява студентите пред висшето ръководство на учебното заведение.

Американският компютърен специалист Едуард Сноудън, койтостана известен с изваждането на бял свят на опасни тайни за щатскоторазузнаване, бе избран за Лорд ректор на Университета в Глазгоу, съобщава BBC. В ролята натакъв, той ще трябва да представлява студентите пред висшето ръководство научебното заведение. 

Мандатът на Лорд ректора е три години. Избират гостудентите. Тази година, Сноудън измести трима други кандидати – Греъм Обрий,Алън Бисет и Келвин Холдсуърт. Компютърният специалист победи с убедителнапреднина от 3 347 гласа срещу 1 563, получени от вторият в класиранетокандидат – Холдсуърт. Изборът на американецът обаче предизвика смесени чувства.

По-голямата част от студентите бяха възхитени отрезултатите от избора. Пред медиите те коментираха, че предвид приноса наСноудън за разкриването на тайното разузнаване на САЩ – подслушванията иследенето, за студентите ще бъде чест да са представлявани от него.

В същото време обаче, някои изказаха опасения, че Сноудънняма да може да изпълнява функциите си на Лорд Ректор поради факта, че вмомента живее в Русия, където му бе позволено правото на политическо убежище.Имайки предвид, че САЩ го счита за държавен предател и го обвини в шпионаж,пътуването му извън пределите на страната към момента е невъзможно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега