Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изчезна тефтерчето на Златанов, МВР разследва

Изчезна тефтерчето на Златанов, МВР разследва

МВР ще работи по всички версии за изчезналото тефтерче на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Това каза пред Нова телевизия новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, след като стана ясно от публикации в медиите, че оригиналното тефтерче на Златанов е било откраднато.

МВР ще работи по всички версии за изчезналото тефтерче на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Това каза пред Нова телевизия новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков, след като стана ясно от публикации в медиите, че оригиналното тефтерче на Златанов е било откраднато.

В него имаше указания как да се действа срещу определени политици, бизнесмени и общественици. Заради разкритията бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси беше осъден на 3 години и половина затвор за злоупотреба със служебно положение.Тефтерът е бил откраднат от личния автомобил на вещото лице, което трябвало да направи нова експертиза на автентичността му, тъй като първата е направена върху копие от записките. Експертизата е назначена от Апелативния съд, който ще гледа делото на 20 ноември.

Вучков посочи, че е запознат със случая единствено от публикациите в публичното пространство и че ще изиска информация по случая от полицията и прокуратурата.На въпрос как въпросните документи са изчезнали от личния автомобил на разследващото вещо лице, Вучков обясни, че е възможно при назначаване на експертиза и с разрешение от съответните органи да бъдат изнасяни и оригинални документи.

„Но това става със специални протоколи и в същото време не може безотговорно да се подхожда към нещата. Искам да видя дали е имало подаден сигнал в полицията и прокуратурата. Би трябвало да се проведе разследване - това е най-малкото кражба, ако не е и нещо повече“, заяви министърът на вътрешните работи.Той обаче призна, че ако не се намерят тези оригинали, делото може и да „умре“. „Наистина, ако няма оригинално веществено доказателство, става трудно, но не и непреодолимо препятствие“, обясни Вучков.

Новият министър допълни обаче, че прокуратурата е господарят на разследването и би трябвало тя да отговори на много от въпросите.По думите му службите в България продължават да тънат в нормативно безвремие и работят по стародавен обичай. Има много какво да се желае не само по отношение на ДАНС, но и на другите служби, които са допускали спекулации с политически цели, допълни Вучков.

Министърът коментира и бъдещите промени във вътрешното ведомството и категорично заяви, че няма да си позволи нарушения и каквито и да били експерименти с българското законодателство. Законът за МВР влезе в сила на 1-ви юни и има избран главен секретар. Той продължава да работи, въпреки че службите претърпяха провал, каза Вучков, като визира случая „Лясковец”.Той обясни, че законът му дава правомощие да назначава зам.-главен секретар и че се е спрял на две лица, като в момента върви нужната проверка за морален и професионален облик. Трябва да се възстанови ролята на президента и той да назначава с указ главния секретар и шефа на ДАНС, каза още Вучков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега