Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Издават дубликати на годишни винетки

Издават дубликати на годишни винетки

Във връзка с падналата градушка, нанесла щети на автомобилите, Агенция "Пътна инфраструктура" припомня реда и условията за издаване на дубликат на годишен винетен стикер: Съгласно чл. 10а, ал. 5 от Закона за пътищата, при унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер, вследствие на счупване или кражба на предно панорамно стъкло, след представяне на втората част от годишната винетка се издава безплатен годишен винетен стикер.

Въввръзка с падналата градушка, нанесла щети на автомобилите, Агенция "Пътнаинфраструктура" припомня реда и условията за издаване на дубликат нагодишен винетен стикер:Съгласночл. 10а, ал. 5 от Закона за пътищата, при унищожаване на залепената част отгодишния винетен стикер, вследствие на счупване или кражба на предно панорамностъкло, след представяне на втората част от годишната винетка се издавабезплатен годишен винетен стикер.

Същият се издава на собственика илиползвателя на пътното превозно средство след представяне в съответното областнопътно управление на заявление, към което се прилагат следните документи: - копие от документа за собственост илиползване на пътното превозно средство (в т.ч. свидетелство за регистрация наавтомобила);- актътза констатиране на счупването или кражбата на предно панорамно стъкло.

Необходимо е да се представи служебна бележка / удостоверение, издадена оторганите на МВР или протокол за ПТП ;- вторатачаст на годишния винетен стикер;-частта, която е била залепена на счупеното стъкло. При кражба на предното стъкло не се изисквапредставянето на първата част на винетния стикер.

Всъответствие със Закона за пътищата от 20 май 2011 г. (ДВ бр. 39) и чл. 21 отНаредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътнатаинфраструктура, запазването на целостта на винетния стикер, съответстваща накатегорията на превозното средство и продължителността на валидност, както и навтората част е задължение на водача на превозното средство.Заявлениетоза издаване на дубликат може да изтеглите от интернет страницата на АПИ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега