Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Издават зелен сертификат и след първа игла

Издават зелен сертификат и след първа игла

Той ще важи в рамките на един месец, докато се постави и втората доза

Зелен сертификат ще бъде издаван след поставяне на първа игла. Той ще важи в рамките на един месец, докато се постави и втората доза. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

"Повиши се значително интересът за ваксинация и поради това, че повечето хора искат бързо да извадят валиден сертификат, за да могат да го ползват по време на прилагането на тези противоепидемични мерки, се насочиха към ваксината, която се прилага еднократно. За да коригираме този дефект, взехме решение за нуждите на нашия противоепидемичен контрол. При поставянето на ваксина при двудозовите ваксини документ да е валиден като сертификат в рамките на един месец. Ако вие сте си поставили първата доза от двудозовата ваксина, този документ може да ви послужи да посещавате местата, където се изисква зелен сертификат“, каза министър Кацаров.

Относно държавната администрация здравният министър обяви, че се обмисля хората, които са на гише и обслужват граждани да бъдат ваксинирани. „Там да се създаде условие за чиста среда, защото те работят с хора. Там е мястото, където ако се прекъсне веригата, ще се прекъсне процесът на разпространение”, обясни д-р Кацаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега