Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изготвят нови процедури за реакция при бомбени заплахи

Изготвят нови процедури за реакция при бомбени заплахи

Дори и да постъпят сигнали за взривни устройства в изборния ден, няма да има как да са поставени такива, категоричен бе Демерджиев.

Министерският съвет създава Междуведомствена работна група, която в период до 31 март трябва да разработи процедура за реагиране при заплаха за използване на импровизирано взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг след заседание на МС. 

В срок до до 31 май групата ще актуализира Националния план за противодействие на тероризма. Първото заседание ще бъде днес. Групата включва представители от всички служби за сигурност и всички заинтересовани ведомства. Заповедта позволява към нея да се привличат още представители на заинтересовани ведомства и специалисти в тази сфера, обясни Демерджиев. 

Във връзка с изборите МВР ще поеме охраната на всички изборни секции още от събота и до края на изборния процес, припомни вътрешният министър. 

„Дори и да постъпят сигнали за взривни устройства в изборния ден, няма да има как да са поставени такива”, категоричен бе Демерджиев. 

„Ще извършим физическа проверка на всяка една секция още в събота. Апелирам хората спокойно да упражнят правото си на глас. След извършването на физическата проверка, всички изборни секции ще бъдат под охрана”, заяви министърът. 

Той разясни и разследването на бомбените заплахи от последните няколко дни, както и споменаването на руската държава в контекста на зачестилите бомбени заплахи.

„Не съм замесвал руската държава, говорим за хакери и за тяхната връзка евентуално с една или друга държава. Пълна информация може да се даде щом приключим разследването. Не съм визирал конкретно руската държава”, каза още вътрешният министър. 

„Разследването е много напреднало по тези заплахи. Мисля, че скоро ще имаме категоричени данни откъде идват тези заплахи. Буквално до часове може да имаме пълна информация. Има насоки по които се работи на териториите на няколко държави. Когато има яснота, информацията ще бъде изнесена пред медиите”, каза Демерджиев.

Брифинг на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев

Брифинг на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Сряда, 29 март 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега