Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изграждат графити стена в Морската градина

Изграждат графити стена в Морската градина

С още едно пространство за градско изкуство ще се сдобие Морската градина на Бургас съвсем скоро. В стена за графити ще бъде превърната стара и недобре изглеждаща паркова конструкция, намираща се до крайбрежната алея, в непосредствена близост до друго културно пространство – Графичната база.

С още едно пространство за градско изкуство ще се сдобие Морската градина на Бургас съвсем скоро. В стена за графити ще бъде превърната стара и недобре изглеждаща паркова конструкция, намираща се до крайбрежната алея, в непосредствена близост до друго културно пространство – Графичната база.

Идеята за облагородяване на мястото и трансформирането му в галерия на открито, носеща името „Стенографика“, е на Хамалогика и ME Click. Строително-ремонтните дейности се осъществяват и финансират от Община Бургас. Освен изграждане на стена за рисуване, проектът включва още монтиране на пейки и масички. Предвид близостта на мястото до плажа и сърф-базата, пейките ще бъдат направени от стари сърф-дъски.

Масичките пък ще дават възможност на тях да се играе шах. Визията е съобразена с цялостния  архитектурния облик на Морската градина. Проектът продължава политиката на Общината за подобряване на съществуващите и създаване на нови пространства за изкуство и култура.   „Стенографика“ ще бъде готова за началото на „Включи града“, който започва този петък и ще продължи и през уикенда.  

 В рамките на два от фестивалните дни, на 23 и 24 март (събота и неделя) от 11 до 17 часа художници ще изрисуват чисто новата стена с графити на тема „Плажна култура“. Ще се проведе и работилница за графити (двата дни от 14 до 17 ч.), в която всеки записал се, ще може сам да опита тази рисувателна техника.

Ще има работилница, по време на която ще бъдат създадени сърф-пейките (двата дни от 11 до 17 ч.). Записването за участие в работилниците става с изпращане на е-мейл на hamalogika@gmail.com. През цялото време участници и публика ще се радват на хамаци от „Айляк Хамак“, които ще бъдат разположени в парка зад стената, както и на джаз-саундтрак от DJ Pheel.  

„Стенографика“ ще остане като пространство за изкуство в градска среда и след „Включи града“, като визията на стената ще бъде променяна във времето. Рисуването на нея ще бъде регламентирано със специален „графити кодекс“. Идеята е мястото да продължи да се развива и в бъдеще да бъде използвано и за други културни събития – изложби, пленери, др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега