Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изграждат временно съоръжение при Царево заради разрушения мост

Изграждат временно съоръжение при Царево заради разрушения мост

По него ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на второкласния път Царево - Варвара, съобщи инж. Десислава Паунова, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“

Днес ще започне изграждането на временно съоръжение при Царево, по което ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на второкласния път  Царево - Варвара, съобщи инж. Десислава Паунова, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, пред БНТ.  Остава затворен за движение пътят Царево - Синеморец, поради авариралия мост в края на град Царево в посока Синеморец. Инж. Паунова информира, че авариралото съоръжение предстои да бъде обследвано днес.


Снимка: АПИ

Друга отсечка,  по която е ограничено движението, е в началото на Синеморец, тъй като е залят участък от пътя Синеморец - Резово. Инж. Паунова допълни, че водата там започва да се оттича, но в момента е 50 см над пътното платно, което е много по-малко отколкото вчера. Очаква се през следобедните часове водата да се оттече.

По отношение на временния мост, който ще се изгради при Царево инж. Паунова обясни, че това е метално съоръжение, което ще се сглоби на място и ще остане до изграждането на нов мост. По него ще преминава трафикът като ще се ограничи движението на товарните автомобили над 12 т. Инж. Паунова обяви, че се очаква в следобедните часове временното съоръжение да бъде доставено и да започне неговия монтаж. Тя обясни, че за построяването на новото съоръжение в кратък срок ще бъде стартирана обществената поръчка, като новия мост ще бъде оразмерен за големите количества вода, каквито са преминали през вчерашния ден под засегнатия мост.

Инж. Паунова каза, че падналият мост при Царево не е бил в аварийно състояние и от наводнението е поддала средната опора на съоръжението.Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, съобщи инж. Митко Порязов, директор на Областно пътно управление – Бургас, пред БТВ. Той допълни, че вчера са сформирани аварийни групи,  които са почиствали и са предприемали действия за по-бързото оттичане на водите от критичните участъци в близост до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените отсечки.Създаден е обходен маршрут за преминаване от Царево в посока Ахтопол покрай Тракийския университет - квартал „Василико“ и през кръстовището за село Бродилово по основния път, както и обратно. Обходът се обследва, трябва да се разчисти и до края на деня ще  бъде сигнализиран.Инж. Порязов информира, че днес ще се обследват участъците, които вчера са били заляти и под вода, както и на съоръжението над река Караагач на пътя Созопол – Царево. Той допълни, че свлачището при с. Изгрев е почистено и пътят в района е проходим.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега