Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изключително тежка е обстановката в Южна Турция, расте броят на жертвите

Изключително тежка е обстановката в Южна Турция, расте броят на жертвите

5894 е броят на жертвите в Турция по най-нови данни, близо 35 000 са ранени. Много хора се смятат за изчезнали.Без прекъсване продължават дейностите на спасителните екипи за намиране на оцелели.

Изключително тежка е обстановката в градовете Кахраманмараш, Пазарджък и Хатай, засегнати много силно от унищожителните трусове в Южна Турция с магнитуд до 7,7. 

5894 е броят на жертвите в Турция по най-нови данни, близо 35 000 са ранени. Много хора се смятат за изчезнали.Без прекъсване продължават дейностите на спасителните екипи за намиране на оцелели.При пътуване край Кахраманмараш и Пазарджък се вижда, че сградите в градовете са напълно сринати.Пътуването от Адана до близкия до Сирия град Газиантеп, което отнема около три часа, продължава над шест часа. Затворена за движение е магистралата, като по нея се движат само техника и линейки.

Задръстванията по обиколния маршрут до Газиантеп продължават часове. Пътят Газиантеп - Нурдагъ е бил затворен, участъкът бе затворен за движение късно снощи.Асфалтът на пътищата е напукан и нагънат вследствие на трусовете.На фона на ужаса, обхванал хората, вчера дойде положителна новина от град Нигде, окръг Газиантеп, където след 28 часа изпод отломките на рухнал блок бе извадена майка с трите й деца, информира Анадолската агенция.По последни данни жертвите в Газиантеп са над 500, ранени са близо 5000. 

Частично се е срутил хилядолетният замък Газиантеп, част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО.Въпреки големи брой на жертвите ситуацията в Газиантеп е много по-добра, отколкото в няколко други градове, сред които Кахраманмараш, Пазарджък и Хатай.На много места в града няма вода, но има ток. В Кахранамараш, Пазарджък и Хатай от много време няма и ток.

Членове на многочленно семейство от Хатай, успяло като по чудо да се спаси от ужаса там, разказаха пред БТА, че ситуацията в града им е апокалиптична. Повечето сгради в града са се срутили, техни близки и роднини са загинали, в града няма ток, вода, интернет. Цялото семейство спи в лоби бара на хотел, тъй като всички се страхуват от нови трусове и не смеят да се настанят в стаите в по-високите части на хотела.Всички в хотела – рецепционистът, друга служителка, както и семейството от Хатай казват пред БТА, че в тази част на Газиантеп на практика е сигурно. Стените в хотела и таванът обаче също са напукани от трусовете и в сградата няма течаща вода.За гостите на хотела е подсигурена минерална вода, мокри кърпички чай.

На фона на ужаса от жестоката трагедия хората остават изключително дружелюбни, като предлагат предлагат помощ за всичко и запазват хладнокръвие и спокойствие и дори опитват да се усмихват.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега