Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изложба с подводна фотография дава старт на Дните на Тоскана в Бургас

Изложба с подводна фотография дава старт на Дните на Тоскана в Бургас

Програмата на „Дни на Тоскана в Бургас“ тази вечер ще продължи с танцово – музикалното шоу „Под небето на Тоскана“ с участието на група “Горещ пясък“ и КТС „Бургас 1975“ на Фонтана до сцена Охлюва.

Над 90 впечатляващи фотографии, запечатали интригуващи моменти отподводния живот край Средиземно и Червено море, Малдивите, Индонезийския океан,Папуа Нова Гвинея,  Атлантически залив иоще интересни и екзотични места, са включени в уникалната изложба, с която щебъде даден старт тази вечер на инициативата „Дни на Тоскана в Бургас“.

Експозицията, която представя документални и абстрактни фотоси отморския свят уловени от обектива на Джовани Зморти и Роберт Кирковски, ще бъде открита  в 18.00 часа, в зала „Георги Баев“ на Казиното.

„Съвместна изложбамежду двамата автори подкрепя кандидатурата на Бургас за европейска  столица на културата. Амбицирани сме дапревърнем в традиция „Дните на Тоскана“ и в бъдеще те може да прераснат в„Седмица на Тоскана“. Това заяви на пресконференция днес Йорданка Ананиева,зам.- кметът по култура и образование.„Благодаря за гостоприемствотои огромния интерес. Подводната фотография се превърна в мое хоби още в началотона 80-те години, и  оттогава до днес дапътувам и изследвам водния свят е моя страст“, сподели Джовани Змортииталиански кардиолог и страстен почитател на подводната фотография.

За пръв път видяхЧерно море и съм изключително впечатлен и атрактиран от него. Съвсем скоро щесе върна  в Бургас и с подходящаекипировка ще изследвам залива край Бургас, допълни любителят-фотограф.В началото на 90 –те години Зморти е издал първия си календар с подводни снимки, който се приемас голям интерес. Сега негови клиенти са големи фармацевтични компании в Италия. „.Не сме сами, нека всички знаят, чеекосистемите под повърхността на водата са пряко свързани с нашия живот. Това епосланието на българския участник в изложбата Роберт Кирковски

„Опитът, който могада почерпя от г-н Зморти е огромен. Той се е гмуркал и е снимал на изключителноинтересни места.Надявам се и за в бъдеще да имаме още съвместни прояви.“,допълни Кирковски.Всички кадри нафотографа Робъет Кирковски са заснети от свободно гмуркане .Това е изключителнотрудно и обединява различни компоненти - кондиция, подготовка, плътност,течение на водата и др.  За да направиснимките си, авторът е останал без дъх за повече от 2 – 3 мин.. и се е гмуркалдо 15 м дълбочина.

Програмата  на „Дни на Тоскана в Бургас“ тази вечер щепродължи с танцово – музикалното шоу „Под небето на Тоскана“ с участието нагрупа “Горещ пясък“ и КТС „Бургас 1975“ на Фонтана до сцена Охлюва.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега