Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изпълнители от цялата страна ще се надпяват в Националния конкурс „С песните на Златка Ставрева“

Изпълнители от цялата страна ще се надпяват в Националния конкурс „С песните на Златка Ставрева“

Основната цел на конкурса е да предостави поле за изява на изпълнители и да открие нови дарования, като им помогне да намерят място в публичното пространство и стимулира интереса на все повече млади хора към фолклорното богатство на Странджа и България.

На 13 и 14 април за втора поредна година ще се надпяват любители и професионалисти от цялата страна на Националния конкурс „С песните на Златка Ставрева“, който ще се проведе в Културен дом НХК в Бургас. Събитието се организира от Община Бургас и Български национален младежки фолклорен съюз и ще се проведе под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.    

Конкурсът има за цел да предостави възможност за изява на индивидуални изпълнители и фолклорни колективи от страната, които изпълняват песни и от репертоара на странджанската народна певица Златка Ставрева. Основната цел на конкурса е да предостави поле за изява на изпълнители и да открие нови дарования, като им помогне да намерят място в публичното пространство и стимулира интереса на все повече млади хора към фолклорното богатство на Странджа и България.    

Жури в състав доц. Данка Цветкова, д-р Николай Гурбанов, Костадин Михайлов, Янка Рупкина, Манол Михайлов и Ирина Ставрева ще оценят участниците и ще връчат награди на най-добре представилите се в двата конкурсни дни. Участниците ще се надпяват в следните раздели и възрастови групи: Раздел 1. Изворен фолклор. Индивидуални изпълнители (любители) I възр. група - до 7 години, II възр. група - от 7 до 11 години, III възр. група - от 11 до 14 години, IV възр. група - от 14 до 18 години и V възр. група - над 18 години. Индивидуални изпълнители (от музикални и профилирани училища, и професионалисти) - I възр. група – от 5 до 7 клас, II възр. група – от 8 до 12 клас, III възр. група -  над 18 години. Раздел 2. Колективи - I възр. група - до 18 години и II възр. група - над 18 години. Задължително е участниците да бъдат облечени в народна носия.    

Всеки участник получава грамота за участие в конкурса. Във всяка и една възрастова група наградите са: Първа, втора и трета награда, диплом, предметна и парична награда. Поощрителни награди, диплом и предметна награда. Най-добре представилия се участник получава високата награда – Приз на името странджанската народна певица Златка Ставрева - плакет и парична награда.    

На 13 април конкурсната програма ще започне в 9.30 и ще приключи в 18.30 ч. От 19.00 часа ще се проведе самостоятелен концерт на странджанския народен певец Костадин Михайлов, който ще представи музикалния албум "Песни от Странджа" с Оркестър за народна музика от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" град Пловдив с диригент д-р Николай Гурбанов. На 14 април конкурсният ден ще започне от 10.00 и ще продължи до 18.00 часа. От 19.00 часа ще се проведе концерт и награждаване на участниците в конкурса.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега