Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Израел отложи мащабната си сухопътнатна операция срещу "Хамас" в Ивицата Газа

Израел отложи мащабната си сухопътнатна операция срещу "Хамас" в Ивицата Газа

Броят на жертвите на войната между Израел и "Хамас" вече е над 3 500 души. Най-малко 2 215 палестинци са убити при бомбардировки, ранените са близо 9 000. Убитите израелци са 1300, над 3 400 са ранени

Израелската армия е отложила мащабната си сухопътнатна операция срещу Хамас в ивицата Газа, поради неблагоприятни климатични условия, съобщава Ню Йорк Таймс.Вчера Тел Авив обяви, че всеки момент подготвя координирана атака по въздух, море и суша срещу анклава, а премиерът Бенямин Нетаняху заяви: "Следващата фаза започва!".И тази нощ "Хамас" обстрелва с ракети израелски територии, а израелската армия нанесе въздушни удари срещу Газа. Броят на жертвите на войната между Израел и "Хамас" вече е над 3 500 души. Най-малко 2 215 палестинци са убити при бомбардировки, ранените са близо 9 000. Убитите израелци са 1300, над 3 400 са ранени.

САЩ изпратиха още един самолетоносач в източното Средиземноморие. Дълги опашки от автомобили, камиони, мотори и каруци имаше вчера по пътищата в северната част на ивицата. 35 хиляди души са се скрили в подземието на основната болница в град Газа, в очакване на военната операция на Израел. Премиерът Бенямин Нетаняху вчера се срещна с войници по границата с анклава.Лидерът на "Хамас" Исмаил Хание се срещна в Катар с иранския външен министър Хосеин Амир Абду-лахян.

Лидерът на "Хамас" обяви, че палестинците няма да мръднат от Газа:"Няма да има разселване от Газа, няма да има разселване от Западния бряг. Хората от Газа няма да отидат в Египет. В Египет са наши братя и те винаги са посрещали добре нашия палестински народ, но не и когато има принудително разселване. Нашето решение е да останем в родината си."

Източник: БНТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега