Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Израелска телевизия: България обвинява Хизбула за атентата в Бургас

Израелска телевизия: България обвинява Хизбула за атентата в Бургас

В доклада за атентата в Бургас, който външният министър Николай Младенов е занесъл при вчерашното си изненадващо посещение в Израел, се посочва, че Хизбула стои зад нападението от юли 2012 г. Това твърди израелската телевизия Канал 2.

В доклада за атентата в Бургас, който външният министър Николай Младенов е занесъл при вчерашното си изненадващо посещение в Израел, се посочва, че Хизбула стои зад нападението от юли 2012 г. Това твърди израелската телевизия Канал 2.

Телевизията съобщава, че в Израел министър Младенов се е срещнал с премиера Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес и ги е информирал за напредъка в разследването на терористичното нападение в Бургас, при което загинаха петима израелци и един българин. Българският вътрешен министър Цветан Цветанов от своя страна ще запознае европейските лидери за резултатите от разследването в България.

Според последните информации е възможно ЕС да обяви Хизбула за терористична организация, твърди израелската медия. В българския доклад според Канал 2 се посочва още, че Европол е идентифицирал трима от четиримата заподозрени за бомбеното нападение. Всички били влезли в България две седмици и половина преди атентата, използвайки фалшиви документи за самоличност. Целият доклад ще бъде публикуван до пет дни, твърди още израелската телевизия.

От българското Министерство на външните работи коментираха информацията като невяра. Говорителят на ведомството Весела Чернева заяви пред БНР, че Николай Младенов наистина е бил в Израел, но не е предавал доклад за атентата. Тя обясни, че са дискутирани двустранни въпроси.

„Ставало е дума за разследването, но в момента, в който българските органи са готови с резултати, които могат да издържат и в съд, които са достатъчно сигурни и убедителни, тогава може да говорим по този въпрос”, каза Чернева. Тя обясни, че министър Младенов отишъл да предаде на своите партньори информация за отбелязването 70-годишнината от спасяването на българските евреи, тъй като те ще се включат в честването.

Станало е дума и за българските работници, които заминават да работят там по двустранната спогодба между България и Израел. След атентата на летището в „Сарафово” последва бърза реакция от страна на Израел, които поставиха отговорността върху Хизбула. До момента България обаче се въздържа от конкретна позиция по въпроса кой е виновен за първата по рода си атака на територията й. Разследването, което се води в партньорство с израелските служби, също е без особен оповестен резултат на този етап.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега