Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Извънредната епидемична обстановка остава, но повечето от мерките падат

Извънредната епидемична обстановка остава, но повечето от мерките падат

Вижте кои от ограниченията отпадат, считано от днес...

Днес трябваше да приключи извънредната епидемична обстановка, обявена от Кабинета на 14 май. Както вече Ви информирахме, тя бе удължена с две седмици - до края на месец юни. Макар все още да сме в "извънредна епидемична обстановка", в полунощ снощи отпаднаха голяма част от задължителните противоепидемични мерки и ограничения.

На първо място, от днес предпазните маски на закрити публични места стават строго препоръчителни, но не и задължителни. Без маска няма да можем единствено да се возим в обществения транспорт. Задължителни са маските и в здравните заведения и аптеките. При посещения на други обществени места като магазини и търговски центрове, например, апелът на Националния оперативен щаб е да продължим да носим маска, макар тя да не е задължителна. От днес право да работят получават и нощните барове и дискотеки.

Друга отстъпка в строгите мерки е свързана с карантината. При изписване на "оздравял от коронавирус" пациент, той подлежи на задължителна домашна изолация от 14, вместо досегашните 28 дни. Пада и задължителната карантина за влизащите от чужбина, като изключение правят пристигащите от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия, Португалия и Нидерландия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега