Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изявени преподаватели отпразнуваха един век педагогическо образование в Бургас

Изявени преподаватели отпразнуваха един век педагогическо образование в Бургас

Музеят е отворен целогодишно за гражданите и гостите на Бургас и съдържа предмети, използвани в училищата през миналия век, табла със стари снимки, документи и важни исторически данни.

С Тържествен академичен съвет, откриване на нов музей и изискан коктейл преподавателите от катедра „Педагогика и методика на обучението“ към Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ зарадваха многобройните си гости. Под мотото „Дух, традиция и бъдеще“ те събраха бивши директори и преподаватели, някои от които, на повече от 80 години, с млади педагози, служители от образователни, социални и правни институции, и студенти, които демонстрираха мини роботи, използвани днес в обучението на деца в нашия град. Така те отпразнуваха заедно eдин век педагогическо образование в Бургас и 60 години Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.


Снимка: Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

С думи на признателност и ефектни видеопрезентации ръководителят на катедра „Педагогика и методика на обучението“ проф. Румяна Папанчева приветства на сцената изявени личности, дали своя принос към педагогическата наука. Те получиха поздравителни адреси, почетни плакети и по една статуетка във формата на сова – символ на науката и мъдростта.

Празникът се състоя  в актовата зала на Факултет по обществени науки и прерасна в импровизиран концерт с изпълнения на странджанска гайда, творби от Моцарт, авторски композиции и популярни хитове – всички в интерпретация на бивши и настоящи преподаватели.

В новия музей „История на педагогическото образование през XX в.“гостите сякаш попаднаха в машина на времето. На входа му ги посрещна стара черна дъска и дървен чин от миналия век, а в другия край студенти им подаваха очила за виртуална и добавена реалност и им показваха модерни движещи се мини роботи. Младите разпалено обясняваха как децата ги програмират и учат с тях. Възрастните разказваха какво е било едно време.

Лентата за официалното откриване на музея „История на педагогическото образование в Бургас през XX в.“ прерязаха: заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – проф. дмн Христо Бозов, деканът на Факултет по обществени науки Тинка Иванова и ръководителят на катедра „Педагогика и методика на обучението“ – проф. Румяна Папанчева.


Снимка: Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Музеят е отворен целогодишно за гражданите и гостите на Бургас и съдържа предмети, използвани в училищата през миналия век, табла със стари снимки, документи и важни исторически данни. Разположен е в пинакотеката на Факултет по обществени науки, където могат да се видят ценни картини и стенописи от известни български художници.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега