Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иззеха 1 893 литра алкохол и спирт без акцизни документи в района на Нова Загора

Иззеха 1 893 литра алкохол и спирт без акцизни документи в района на Нова Загора

Взети са проби, които са предадени за лабораторен анализ, който ще установи съдържанието и вида на алкохолните течности.

Служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване"  към Митница Бургас разкриха нелегален склад за алкохол в стопански двор на входа на Нова Загора. Иззети са 1 893 литра алкохол с неясен произход в бутилки и бидони с аромат на мастика, мента, ракия, както и високоградусов спирт.

Разследващите открили два фургона на територията на частен имот. Вътре имало над  500 еднолитрови пластмасови бутилки, запечатани и пакетирани в кашони, без етикети. По данни на Агенция "Митници", шишетата съдържали алкохолна течност с цвят и мирис на мастика, мента, ракия.

Във фургоните са открити  и  PVC-бутилки по 10 литра, както и бидони и варели от по  50 и 60 литра, съдържащи алкохол със същите цветове и аромати и с монтирани кранове към тях за пълнене на бутилки.  В пристройка на двора и в един от фургоните са открити и два резервоара с общо  1113 литра високоградусов спирт. 

Общото количество иззетата акцизна стока е 1 893 литра. Взети са проби, които са предадени за лабораторен анализ, който ще установи съдържанието и вида на алкохолните течности, за които не са представени каквито и да било документи за произход и платен акциз.

Преобладаващото количество алкохолна течност наподобява смес от спирт, есенции и оцветители, а за 50 литра е установено, че по първоначални данни наподобяват характеристиките на дестилиран "домашен" алкохол. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега