Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кабинетът пак оцеля

Кабинетът пак оцеля

Парламентът отхвърли петия вот на недоверие, внесен от опозицията към кабинета "Орешарски" заради финансовата политика. 109 народни представители подкрепиха искането, сред които 85 от ГЕРБ, 22 от "Атака" и 2 независими.

Парламентът отхвърли петия вот на недоверие, внесен от опозицията към кабинета "Орешарски" заради финансовата политика. 109 народни представители подкрепиха искането, сред които 85 от ГЕРБ, 22 от "Атака" и 2 независими. "Против" вота на недоверие към правителството гласуваха общо 114 депутати, съответно 79 от "Коалиция за България" и 34 от ДПС, а 1 независим депутат също подкрепи кабинета. Eдин народен представител от КБ се въздържа от гласуване.

В мотивите си за внасяне на вота от опозицията изтъкнаха, че бюджетът е нереалистичен и няма да бъде изпълнен. Опозицията изтъкна още състоянието на здравеопазването, енергетиката и железниците, напомни и за спрените европари.

Финансовият министър Петър Чобанов обаче заяви, че мотивите са пределно общи и ги оприличи на „претоплен от миналата година тюрлюгювеч, който продължава да бъде безсолен“. Според него Бюджет 2014 е създал предпоставки за ускоряване на икономическия растеж, насърчаване на инвестициите в заетостта, намаляване на регионалните различия и осигуряване на социална закрила на уязвимите групи от обществото.

Припомняме, че досега кабинетът беше атакуван четири пъти от ГЕРБ с вот на недоверие - за провал в енергетиката, за инвестиционното проектиране, за регионалното развитие и инвестициите, за политиката в сектора за сигурност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега