Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кадрови недостиг по морето за сезон "Лято 2021"

Кадрови недостиг по морето за сезон "Лято 2021"

Трудно ще е за всички позиции, а нивата на заплатите не могат да бъдат променяни заради нестабилната ситуация и неяснотата ще има ли туристи, добавя Ташев.

Сериозен кадрови проблем пред туризма и много неясноти около старта на сезона. Така в Слънчев бряг обобщават ситуацията в бранша в средата на април, съобщиха от БНР.

Хотелиерът Венелин Ташев миналата година е работил с персонал от 250 души, тази година е наел едва 50:

"Така и не можахме да ги назначим заради пандемията миналата година, при които им свършиха договорите за борсите и хората останаха без никакви пари и когато ги потърсихме в края на юни и началото на юли, те вече всички бяха по чужбина. По този начин си изгонихме кадрите и в монета не знаем с кой ще работим! Тепърва започваме да прозвъняваме на старите кадри, да видим кой е тука, кой го няма и да започваме да търсим хора от други дестинации - Молдова, Украйна, можем да стигнем и до Египет!"     

Трудно ще е за всички позиции, а нивата на заплатите не могат да бъдат променяни заради нестабилната ситуация и неяснотата ще има ли туристи, добавя Ташев.

"Новото правителство трябва спешно да реши за визите за руснаци и за трети страни като Турция, арабските страни и за тестовете и за начина, по който ще влизат туристите. Това трябва да бъде обявено в другите държави1"Според хотелиерът ако се действа адекватно може да има туристически сезон през юли и август.  повече може да чуете в звуковия файл:
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега