Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Какви са нагласите в Хърватия преди приемането на еврото?

Какви са нагласите в Хърватия преди приемането на еврото?

"За съжаление, има неприятни признаци, които показват, че в България образно казано тъпчем на едно място по отношение на еврото", посочи проф. Валери Димитров, преподавател в УНСС и бивш депутат:

"Не бих казал, че има спад към подкрепата на единната европейска валута в Хърватия, защото приемането на еврото се счита като нещо очаквано, съвсем в реда на нещата, нещо, което отдавна трябваше да се случи". Това подчерта за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в Хърватия: 

"Забележителното в случая е, че Хърватия ще приеме еврото след по-малко от десет години, откакто е член на Европейския съюз. Нека не забравяме, че една голяма част от Брутния национален продукт на Хърватия се формира от туризма и туристическите услуги, които основно са насочени към клиенти от Западна и Централна Европа, от държави, в които еврото е официалната валута, така че еврото съществува дори на неофициално ниво. Всеки си пресмята приходите, разходите в евро, така че това беше една очаквана стъпка. Разбира се, от политическа гледна точка въвеждането на еврото и приемането на Хърватия в еврозоната показва постигането на още една от големите национални цели за по-пълното интегриране на страната в Европейския съюз и всички очакваме освен приемането в еврозоната, скоро да се случи и приемането в Шенген, което също се очаква от първи януари следващата година". 

"За съжаление, има неприятни признаци, които показват, че в България образно казано тъпчем на едно място по отношение на еврото", посочи пред БНР проф. Валери Димитров, преподавател в УНСС и бивш депутат: 

"Силно се надявам, че това ще бъде преодоляно и че ние ще продължим уверено по този път. Влизането на България в еврозоната е стратегическа цел и тук не бива да има никакво отстъпление. За съжаление, напоследък в публичния дебат се прокрадват все повече такива тези, че България категорично трябвало да изостави пътя към еврото, че това не е необходимо и така нататък. Общо взето правят се опити да се повлияе на общественото мнение, да се настрои българската общественост срещу тази изключително важна и ключова реформа в развитието на България и на българското общество, но аз се надявам, че управляващите, които и да са те след изборите, ще продължат по този път и няма да отхвърлят тази стратегическа задача за присъединяване към еврозоната".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега