Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Какво и къде за Деня на детето в Бургас

Какво и къде за Деня на детето в Бургас

Пъстра и любопитна е програмата за Деня на детето в Бургас и тази година.

Пъстра и любопитна е програмата за Деня на детето в Бургас и тази година. Вижте най-любопитното, което ни очаква на 1-ви юни:

* Безплатни профилактични прегледи за откриване на очни заболявания при деца от 1 до 10-годишна възраст организира Медицински център „Оксиком“. Те ще се извършват на 1 юни, от 9 до 17 часа, от специалист по очни болести. На малчуганите ще бъдат направени изследване на зрение, безконтактно изследване на диоптрите, тест за стерео зрение и цветно зрение. Прегледите са напълно безплатни. Необходимо бе предварително записване. Часовете вече са запълнени, но от МЦ “Оксиком” обявиха, че предстоят и други инициативи свързани с детското очно здраве през септември, преди началото на учебната година.

* За шеста поредна година УМБАЛ “Дева Мария” организира традиционното си тържество, посветено на Деня на детето. То отново ще премине под наслов „Един ден на детската усмивка“. Детското партище се проведе от 10 часа на 1-ви юни на ново, по-удобно и широко място - детската площадка преди „Флората” (с магаренцето) в Морската градина. Освен танци, игри и забавления, ви очакват и подаръци за всички деца, осигурени с помощта на партньорите на бургаската болница.

* Празник за “Малки принцове и принцеси” ще се състои на Открита сцена “Охлюва” в сряда между 11 и 12 часа. При неблагоприятни метеорологични условия, партито ще се премести в зала “Петя Дубарова” на КЦ “Морско казино”. Малко по-късно, между 17:30 и 18:30 на “Охлюва” ще има и детски празник, организиран от Общински детски комплекс.

* За втора поредна година остров “Света Анастасия” ще стане арена за пиратски игри, като приключението ще стартира на Международния ден на детето - 1-ви юни. Корабът “Анастасия” ще отплава в 17 часа от Морска гара, за да отведе малките островитяни към скритите съкровища на пиратските екипажи. Повече за събитието и програмата можете да научите тук.

* Морски приключения очакват малчуганите и край Пантеона в Морската градина от 10 часа до вечерта. Там инструктори от Яхтклуб „Черноморец Бургас" ще помогнат на всяко дете да усети какво е да си ветроходец. На място ще бъде позиционирана ветроходна яхта от Детския състезателен клас „Оптимист", като всяко дете ще може да се качи на лодката за важните първоначални "сухи" тренировки, необходими за всеки бъдещ ветроходец.

* В 17:30 часа ще започне представянето на любопитната книжка„Завръщане! Shortcut от дисплея към книгата”. Тя е авторски проект на Александра Стойчева Димитрова и съдържа множество игрови елементи, чиято цел е да върнат децата към писаното слово. Програмата включва представяне на проекта, четене на приказката и уъркшоп на обособени места в откритите зони на Експо център “Флора”. След представянето книжките ще бъдат разпределени измежду всички 33 детски градини, детските болнични отделения и социални заведения.

* Детска изложба “Бургас - моят град и морето” ще бъде официално открита от 18.00 часа, в зала 2 на Експоцентър “Флора”. По време на откриването ще се състои и церемония по награждаване на най-добрите малки художници. В тазгодишното издание на конкурса участваха 236 рисунки от 25 обединени детски заведения и целодневни детски градини, 16 училища от Община Бургас. Номинирани са 45 детски рисунки.

* Байк училище - Бургас, с ръководител Николай Желев, подарявабезплатен урок по планинско колоездене на всички деца по случай техния празник. Той ще се проведе на 1 юни от 18.00 часа на байк зоната в парк “Езеро”.

* Историята на Алиса в Страната на чудесата ще оживее пред малките и големи зрители от 18.30 часа на открита сцена “Охлюва”. Интересният мюзикъл ” Алиса в страната на чудесата” е дело на именития композитор Александър Йосифов. В главните роли публиката ще види артистите на Държавна Опера - Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега