Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калоянов: Проверките в Слънчев бряг водят до дискомфорт, но предимно за "притеснените"

Калоянов: Проверките в Слънчев бряг водят до дискомфорт, но предимно за "притеснените"

Полицията проверява всяка луксозна кола, а данъчните спират туристи на излизане от барове и ресторанти, за да ги питат дали са получили касова бележка.

Засиленото присъствие на полицията в Слънчев бряг, след престрелката, поставила в риск живота на Митьо Очите, се превръща във все по-гореща тема в медийното пространство. Недоволството расте, като основната теза на противниците е, че курортният комплекс е заприличал на военна зона. Началникът на бургаската полиция - ст. комисар Калоян Калоянов посочи, че проверките не би трябвало да притеснят никого, освен тези, които имат повод да се опасяват от откритията на полицията.

Полицията проверява всяка луксозна кола, а данъчните спират туристи на излизане от барове и ресторанти, за да ги питат дали са получили касова бележка. МВР не се трогна от критиките и вчера разясни кой подлежи на щателна проверка - хора, които нямат вид и профил на летовници, т.е. вкарват акцизни стоки и не са по къси панталони и с раници, пише в-к "Сега".

"Възможно е такъв вид полицейско присъствие, съчетано с проверки от други контролни органи, да доведе до някакъв дискомфорт. Но той е само за тези, които имат притеснения. Лично съм проверил всеки един пункт и трябва да ви уверя, че колегите спазват много стриктно изискванията, които съм поставил - да се проверяват хора и автомобили с рисков профил", коментира Калоянов пред "Дарик".

Той посочи, че засилените мерки за сигурност едва ли ще предизвикат отлив на туристи. Напротив - засиленото полицейско присъствие вече дава резултати във вид на понижение на броя на престъпленията. Като "рисков профил на автомобил" Калоянов посочи такъв, който превозва високорискови стоки от гледна точка на акцизи - наливен алкохол, стоки без бандерол. И човек, който явно няма профил на турист, а целите му са съвсем други.

На въпрос попада ли в графата "рисков профил" дрескодът - пура и бронежилетка, както на 8 юни Димитър Желязков-Очите се появи в ресторант в Слънчев бряг и бе посрещнат с канонада от изстрели, комисар Калоянов отговори: "В момента такова явление не се наблюдава".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега