Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Камено с реализирани проекти за над 6 млн. лева

Камено с реализирани проекти за над 6 млн. лева

Шест проекта, по които Община Камено е бенефициент, са били реализирани през 2013 г. Това показва равносметката на кметството за изминалите 12 месеца. Дейностите по част от инициативите вече са приключили, а други са в процес на изпълнение.

Шест проекта, по които Община Камено е бенефициент, са билиреализирани през 2013 г. Това показва равносметката на кметството за изминалите12 месеца.Дейностите по част от инициативите вече са приключили, адруги са в процес на изпълнение.

Един от проектите, реализиран по Оперативнапрограма „Регионално развитие” 2007-2013 г., е „Благоустрояване, озеленяване ирехабилитация на улична мрежа гр. Камено”. Дейностите по него са в размер на 3413 977,33 лева, като собственият принос на Общината е 5% от тази сума.Благодарение на инициативата, която приключи през октомври тази година, вКамено се подобри инфраструктурата, като бяха ремонтирани някои от основнитеулици и тротоарите в града. Освен това се взеха мерки за повишаване наекологичните условия в населеното място. Облагородени бяха и основните зони заотдих, като на места беше подменено озеленяването.

По същата оперативна програма Община Камено започнареализацията и на още един проект. Той носи името „Внедряване на мерки заенергийна ефективност в образователните заведения в община Камено” и е настойност  1 645 000,61 лева. Собственотофинансиране е в размер на 15%. Проектът ще бъде финализиран през март 2015 г.,като за този период ще се повиши енергийната ефективност в шест обекта отобразователната инфраструктура в общината.

„Социално включване на уязвими групи в община Камено” еимето на проект, реализиран по ОП „Социално включване”. Финансовата рамка наинициативата е 785 949,00 лева, а парите отделени от бюджета на Камено са 6.2%от тази сума. Основните дейности по проекта бяха свързани с преустройство иразширяване на сградата на ЦДГ „Детелина” с.Русокастро,  оборудване на кабинети за мултисекторниуслуги и кабинети за здравна грижа в ЦДГ „Слънце” гр. Камено, ЦДГ „Детелина” с.Русокастро и ЦДГ с. в Трояново и т.н.По ОП „Развитие на човешките ресурси” Община Камено е реализиралапроект „Отново на училище – реинтеграция на отпаднали ученици в образователнатасистема в община Камено”.

Финансирането е 100%, а отпуснатите средства са вразмер на 127 386,81 лева. Благодарение на дейностите по проекта в класнитестаи се завърнаха 40 деца, отпаднали от образователната система.„Оптимизиране на структурата и функциите на община Камено” еимето на проект, реализиран по ОП „Административен капацитет”. Финансоватарамка на тази инициатива е в размер на 86 247,98 лева, а целта е обучение наслужителите в общинска администрация Камено за прилагане на оптимизираниправила и процедури.  

По същата Оперативна програма Камено реализира и още единпроект - „Подобряване на процеса на създаване и изпълнение на политики отобщина Камено”. Той е в размер на 77 691,77 лева и ще бъде завършен през юли2014 г. Целта ми е да се подобри процесът на създаване и изпълнение на политикиот Общината.  Освен като бенефициент Община Камено реализира и няколкопартньорски проекта. Сред тях са „Магията на древността и красотата наприродата от Бургаския залив до Странджа” по ОП „Регионално развитие“ и„Подкрепа за достоен живот” по ОП „Развитие на човешките ресурси”. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега