Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кандидатстването за подмяна на печките на твърдо гориво стартира през януари

Кандидатстването за подмяна на печките на твърдо гориво стартира през януари

От програмата ще могат да се възползват жителите на Централна градска част, кв. "Възраждане", комплекс "Лазур" и зона Г на комплекс "Меден рудник".

На обществено обсъждане бе представен проектът, чрез който ще бъдат подменени печките на твърдо гориво на близо 2000 домакинства в Бургас.

Според условията на проекта старите отоплителни уреди на дърва и въглища ще бъдат подменени в няколко района на града - Централна градска част, кв. "Възраждане", комплекс "Лазур" и зона Г на комплекс "Меден рудник".

Предвижда се поканата за подаване на документи от кандидатите по проекта да бъде оповестена през януари 2020 година. Срокът за подаване на заявления ще продължи до края на март. До два месеца след това ще бъдат обявени резултатите от разглеждането на документите.

Подписването на договорите с одобрените домакинства е предвидено за месец юни. През септември и октомври ще бъде осъществена доставката на новите отоплителни уреди и обучение на домакинствата как да ги използват правилно. За Бургас пилотно ще бъдат подменени печките на 80 домакинства, а при същинското прилагане на схемата на проекта на още 1914 домакинства.

Община Бургас има амбицията да приложи подобни мерки срещу замърсяването на въздуха и в други райони. Затова администрацията работи и по друг проект, свързан с този проблем. Той е озаглавен "Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас" и ще се изпълнява в две фази.

Първа включва мерки за анализ и проучвания, провеждане на информационни кампании и въвеждане на механизъм за инвестиции в алтернативни на твърдото гориво отоплителни инсталации, като фокусът е кв. "Долно Езерово". След края на първа фаза и вследствие получените резултати има възможност да бъдат включени и домакинства от другите квартали на града при изпълнението на инвестиционните мерки в следващия етап.

Втората фаза включва мерки за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с алтернативни източници на топлинна енергия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега