Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Капачки за бъдеще“ с акция в Бургас тази неделя

„Капачки за бъдеще“ с акция в Бургас тази неделя

Всеки, който иска да предаде капачките си и да помогне на каузата, може да го направи между 09 до 14 часа. Тази година целта е да се помогне с медицинска апаратура на поне 20 детски, родилни и неонатологични отделения в цялата страна.

Бургас посреща националната кампания „Капачки за бъдеще“ тази неделя. На 21-ви април паркингът на БИЛЛА-Трапезица ще се превърне в събирателен пункт на капачките и алуминиевите кенчета, които благотворителната организация рециклира вече седем години. 

Всеки, който иска да предаде капачките си и да помогне на каузата, може да го направи между 09 до 14 часа. Тази година целта е да се помогне с медицинска апаратура на поне 20 детски, родилни и неонатологични отделения в цялата страна. Ето и подробности за кампанията: 

ЦЕЛ: 
- ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ с номера от вътрешната страна на капачката 2 и 5 - капачки от вода, безолкохолни, бира, препарати, омекотители, мляко, сокове (ако нямат алиминиево покритие!!!) и др. (капачки от боза, дъвки орбит, изобщо по-меката пластмаса, са обикновено №4 и НЕ се събират). МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ ПРИ КАПАЧКИТЕ шишенца от колаген, лекарства, хранителни добавки. Те НЕ се събират и предават. Моля, изхвърлете ги в жълтите контейнери.

- АЛУМИНИЕВИ КЕНЧЕТА - имат номер ALU 41 в тръгълниче в долния край на кенчето. FE 40 са жекезни, тях можете да ги предадете ОТДЕЛНО. Полезен съвет - железните ги лови магнит, алуминиевите - не 

- ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТАЗИ ГОДИНА В БУРГАС - събираме железни кутии от адаптирано мляко, кучешка/котешка храна. Моля, събрайте ги разделно от капачките и алуминиевите кенчета. Те също трябва да имат знак FE 40.

Как да ги предадем?

Най-добрия, безопасен и лесен начин за доброволниците на Капачки за Бъдеще е да предадете капачките, алуминиевите кенчета и железните кутии разделени в здрави торби или чували. Събирането на капачки в туби е лесно, но рязането им на място на паркинга: 1. ни отнема време 2. може да доведе до инцидент.

ДАРЕНИЯ

На място и тази година ще има кутия за дарения, както и капачкояди (плюшена торба за събиране на капачки) - 30 лв, еко пазарска торба с логото на кампанията - 15 лв, чаши за чай/кафе с логото на кампанията - 20 лв.

ВКЛЮЧИ СЕ КАТО ДОБРОВОЛЕЦ В ДЕНЯ НА КАМПАНИЯТА В БУРГАС
Как? - зареди се с добро настроение (ако липсва ние ще го създадем) и ела в 8:30 на паркинга на Билла за кратък инструктаж и разпределение. Може да се включиш, разбира се, и по-късно  Всеки е добро дошъл за колко време пожелае!

С какво мога да помагам на място?- посрещане на дарителите, приемане на капачките, кенчетата и кутиите и разпределянето им по места- рязане на туби- сортиране и изсипване на капачките в биг бегове- мачкане на кенчета и нарязаните бутилки, събирането им в биг бегове и чували- качване на събраните капачки, кенчета и кутии в камиона (ще имаме нужда от мъжка сила  )Можеш предварително да се обадиш при някой от организаторите и да се запишеш за доброволец за кампанията.

Какво да носиш? - хубаво е да си екипиран с удобни, стари дрехи. Ако работиш по къс панталон или ръкав, използвай слънцезащитен крем. Носи си и шапка. Еднократни ръкавици ще има на място. Ако са ти по-удобни, вземи по-плътни работни ръкавици.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега