Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Капка Сидерова: Не съм обидена, но бях наранена

Капка Сидерова: Не съм обидена, но бях наранена

„Не съм обидена. В началото бях наранена, човешко е. Такива неща се случват в живота..., но когато един човек е политик трябва повече да внимава с поведението си и да носи последствията от това, което върши,” заяви Капка Сидерова в предаването „Тази сутрин” в коментар на разрива в партия „Атака” и семейство Сидерови.

„Не съм обидена. В началото бях наранена, човешко е. Такива неща се случват в живота..., но когато един човек е политик трябва повече да внимава с поведението си и да носи последствията от това, което върши,” заяви Капка Сидерова в предаването „Тази сутрин” в коментар на разрива в партия „Атака” и семейство Сидерови.  

„От 20 години сме заедно. При нас проблемът е, че ние не бяхме само семейство. Дълги години живеехме като един тандем. Заедно бяхме в журналистиката, още от в. „Демокрация”, след това продължихме в медиите, заедно планирахме книгите си, заедно измислихме идеята за партия „Атака”, направихме вестника заедно.

По думите на Капка, двамата с Волен Сидеров са били по-скоро екип, „който работи като добре смазана машина”, отколкото средностатистическо българско семейство. „Опитвах се цяла година да спася семейството си и да предотвратя последиците, които очакват партията, активистите, депутатите,” сподели съпругата на лидера на „Атака”, но отбеляза, че „за съжаление” усилията й са били безуспешни.

Според Капка Сидерова появата на друга жена в живота на Волен е била „групова тайна” в парламента. „Аз разбрах последна,” каза тя, като призна, че въпреки белезите за случващото се е останала в шок от постъпката на своя съпруг. „Разбрах от медиите. Уверих се като видях снимките в един папарашки вестник от лятото... Волен обясняваше, че обикаля структурите и подготвя кампанията за местните избори, за президентския вот. Уверяваше ме, че няма нищо такова, да не вярвам на това, което се пише и говори.”

Капка Сидерова потвърди, че се е опитала да спаси брака си и дори е помолила всички депутати да не предприемат никакви действия преди изборите, за да не навредят на кампанията. Тя заяви, че усилията й не са дали резултат. Според нея още тогава сред депутатите на „Атака” е имало напрежение заради промененото отношение на партийния лидер към тях. Промяната настъпила около година по-рано. Дотогава партията съществувала въпреки ударите срещу нея и дори успяла да намери своето място като балансьор в политиката.   

„Повечето в „Атака” не взеха отношение към нашите проблемите. Те си имаха своите мотиви и причини да искат да напуснат партията и те не бяха свързани с някакви средства, които ще получат,” уточни Капка Сидерова. 

Бившият главен редактор на в. „Атака” не вярва във версията, че ГЕРБ са предизвикали напускането на народни представители от парламентарната група на партията, което да лиши „Атака” от част от субсидията. Според нея последната предизборна кампания се е провела с грешни и хаотични послания. „Появи се някаква ужасно усмихната снимка на Волен – абсолютно нетипичен образ,” каза Сидерова.  По думите й зад кампанията е стояла т.нар. „тричленка”: Десислав Чуколов, Павел Шопов и Деница Гаджева.

Капка Сидерова обясни, че Гаджева била поканена в „Атака” от евродепутата и син на Сидерова Димитър Стоянов. Именно отношенията на Волен Сидеров с нея се смята, че стоят в основата на семейния разрив.

„Обикновено такива истории са доста фатални за един политик... Любов, Любов, но когато си политик, поемаш отговорността и избираш едното или другото.”Капка Сидерова отрече да е изпаднала в изолация, отбелязвайки, че и в момента е действащ политик и общински съветник в Столична община и бе категорична, че не се отказва от „Атака”.

„Трябва на всяка цена да се запази идеята, каузата на „Атака”, в която повярваха страшно много хора. Смятам, че има място за такава партия, дори името й да не е „Атака”. Смятам, че „Атака” трябва да продължи да съществува. Това, че нейният лидер е допуснал някаква грешка не означава, че това трябва автоматично да унищожи цялата партия", допълни Капка Сидерова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега