Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Капризите на времето провалиха опита на Бургас за рекордно шествие

Капризите на времето провалиха опита на Бургас за рекордно шествие

Но пък манифестация все пак имаше и тя бе празнична, както винаги!

Капризите на времето развалиха опита на Бургас за поставяне на рекорд за най-многолюдно шествие по случай 24-и май. Стотици бургазлии обаче се показаха като истински морски хора и демонстрираха, че не се страхуват от водата. Шествие имаше, макар и не толкова многолюдно, колкото бяха предварителните очаквания.

Въпреки по-малкия си брой, участниците демонстрираха настроение, дори в почти летния порой. По главните улици "Александровска" и "Богориди" шестваха представители на бургаското духовенство, зам.-областният управител Севдалина Турманова, кметът Димитър Николов, председателят на Общински съвет Константин Луков, представители на местната власт, депутати, културни дейци, представители на учебните и детските заведения в града.

На пук на мрачното време, имаше и духова музика! Общинският оркестър отново огласяше центъра на града, като вместо на традиционното си място до часовника, музикантите се бяха разположили под стряхата на входа на Общината. В строя на шествието, който не бе толкова стройно подреден заради чадърите и дъждобраните, все пак имаше и ученически оркестри, които гордо маршируваха.

Малки и големи бургазлии пееха химни, крачейки в локвите. Не липсваха и отдавна завършили възпитаници на гимназиите, отбелязващи кръгли годишнини от завършването си. За щастие, температурите в Бургас запазиха пролетно-летни стойности. А празникът продължава.

Още снимки от дъждовното шествие можете да откриете в нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега