Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Караш кола в бус-лента - глоба 50 лева

Караш кола в бус-лента - глоба 50 лева

Глобата за каране на моторно превозно средство в бус-лентата вече ще е 50 лева вместо с 20 лева. Това реши парламентът, като прие окончателно част от промените в Закона за движение по пътищата.

Глобата за каране на моторно превозно средство в бус-лентата вече ще е 50 лева вместо с 20 лева. Това реши парламентът, като прие окончателно част от промените в Закона за движение по пътищата. Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с глобата, предвидена за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил возилото. Управляващите приеха още да се отнема шофьорската книжка при сериозно превишаване на скоростта.

Така всеки шофьор, който бъде хванат да кара в населени места с над 50 км/час над допустимата скорост, ще му бъде отнета книжката за три месеца. Извън тях това ще се случва след всяко трето системно нарушение на правилата, като наказанието ще е цяла година без право на шофиране. Промените предвиждат на всеки десет километра над допустимата скорост глобата да се увеличава с 50 лв. 

Парламентът реши в населените места собственикът или администрацията, управляваща пътя да определи райони, пътища или части от пътища за зони за безплатно и платено паркиране в определени часове на денонощието. С промени в Закона за движение по пътищата отпада ограничението паркирането в синята зона да е позволено до три часа.

Източник: Дарик

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега