Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Каримански: Обмисля се увеличаването на минималната работна заплата

Каримански: Обмисля се увеличаването на минималната работна заплата

Той е категоричен, че отговорността за изготвяне на нов бюджет трябва да носи редовен кабинет, който е наложително да бъде съставен.

Министерски съвет обмисля увеличаването на минималната работна заплата. Това заяви съветникът на служебния финансов министър и бивш депутат от „Има такъв народ” Любомир Каримански, цитиран от NOVA.

Според бившия народен представител ако служебното правителство, което не е легитимно от гледна точка на суверена и не е избрано от народа, предложи нов държавен бюджет за 2023 г., това би било нарушение. 

„Ние продължаваме мерките, които са в актуализацията на Бюджет 2022 г. Ако кажем, че замразяваме, с Бюджет 2022 г. бяха предвидени редица други допълнителни мерки, които да важат от 2023 г. Ние ще ги приложим и тях. Например една от мерките беше да вдигнем прага за ДДС”, коментира още Каримански.

Той е категоричен, че отговорността за изготвяне на нов бюджет трябва да носи редовен кабинет, който е наложително да бъде съставен.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • марксист
    12 ное 2022 19:52

    1980 г- 1 кифла струва 0.10 лв. 2021 година- 1 кифла струва 1.5лв. И така с всяко нещо. при 100 лева минимална заплата, купуващи значи - колкото сегашни 1500 лева. ПРИ НЕСРАВНИМО КАЧЕСТВО. 33 години стягане на коланите за постигане на по-нисък стандарт. ........... В социализмът можеше да има заповед всички стоки да падат с 3% всяка година, и доходите да растят с 3%. НАЙ-МАЛКО! Което предприятие не изпълнява се глобява с 3% от добавената стойност. Данъците да са 12% от добавената стойност. Едно кисело мляко тогава струва 23 ст. едно предприятие прави 700 000 млека, добавена стойност 10 ст. - 5 ст. за работни заплати. Тоест за заплати 35 000 лева, при 350 работници, се пада заработка 100 лева на човек на ден. НРБ - 2022 = КНР - 2037 г.

    0 : 0
  • марксист
    12 ное 2022 19:51

    Инфлацията е следствие санкциите към Русия, и еко нагласите, въглеродните санкции, направиха паника. ЕС и светът се наслаждаваще на турбокапитализмът на Путин. Плутократите в Русия завладяха светът чрез евтини продукти въз основа на евтин труд, евтина енергия и евтини такси, субсидии. . Металургия, торове, и други, така са конкурентни на световният пазар, и това положение се подкрепя от богатите страни - ползващи тези продукти. Без евтин азотен тор от русия, жито, метали, енергия, е инфлация.

    0 : 0
  • марксист
    12 ное 2022 19:50

    Печатане на пари било причина за инфлацията? Криптовалутата е за 1000 милиарда долара, и търгуването с електронни пари повишава ликвидността на банките. Но празни складове няма, няма повишени доходи и потребление, пък и самата инфлация реже потреблението. Грипът реже потреблението - като краде доход чрез лекарствата. Инфлацията е следствие санкциите към Русия, и еко нагласите, въглеродните санкции, направиха паника. ЕС и светът се наслаждаваще на турбокапитализмът на Путин. Плутократите в Русия завладяха светът чрез евтини продукти въз основа на евтин труд, евтина енергия и евтини такси, субсидии. .................................... (В България има фирми които съществуват и са конкурентни само защото плащат ниски заплати, ползват евтин ток и ниско облагане. Може държавата да дава пари за ноу-хау и технологии, така - че предприятието да плаща в пъти повече. Но много предприятия ги имат това ноу-хау и технологии, но са конкурентни заради ниско платен труд и енергия и данъци. Металургия, торове, и други, така са конкурентни на световният пазар, и това положение се подкрепя от богатите страни - ползващи тези продукти. Руските олигарси правят евтини продукти и нямат конкуренция заради ниско платен труд, данъци и енергия. СВЕТОВНАТА КОНЮНКТУРА ГО ИЗИСКВА - БЕДНОСТ ДА ИМА.)

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега