Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Карнобатско училище обновено с над 1 млн.лв.

Карнобатско училище обновено с над 1 млн.лв.

1 107 980 лв. бяха инвестирани в ремонта на ОУ „Христо Смирненски” в гр. Карнобат. Реконструкцията на местно училище, в което се обучават 560 деца от първи до осми клас, приключи.

1 107 980 лв. бяха инвестирани в ремонта на ОУ „Христо Смирненски” в гр. Карнобат. Реконструкцията на местно училище, в което се обучават 560 деца от първи до осми клас, приключи. В седемдесетгодишната основна сграда и в спомагателната постройка бяха подменени подовите настилки във всички  класни стаи, кабинети, административни помещения, абсолютно всички помещения вече са с нови нови дограми, извърши се смяна на покривната конструкция, обновен беше физкултурния салон, напълно е сменена отоплителната система, ВиК и елсистемите.  

Комисия стриктно провери степента на изпълнение на планирания ремонт и разреши издаването на акт 15, който предхожда издаването на заповед за въвеждане на обекта в експлоатация.   Директорът на училището Стефка Вълева планира провеждането на първите учебни занятия в обновеното учиище да се проведат евентуално през месец май.   "По време на ремонта възникнаха непланирани допълнителни работи. Една от стените на сградата рухна, наложи се да я изградим и подсилим отново, сменихме стария покрив, имаше още изненади, но въпреки че доплатихме 317 000 лв. общински пари сме доволни, защото 560 деца от община Карнобат ще учат при отлични условия" – коментира кметът на община Карнобат Георги Димитров.  

Средствата за ремонта са част от финансирането на проекта „Осигуряване на устойчиво градско развитие чрез модернизация на образователната инфраструктура в гр. Карнобат” по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” . Общо привлечените пари са 5 750 749 лв. за ремонт и реконструкция на четири учебни заведения: СОУ „Кирил и Методий” - ремонт на основна и спомагателна сграда, СОУ „Христо Ботев”, ОУ „Христо Смирненски” – ремонт на основна и спомагателна сграда и ОДЗ „Вълшебство”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега