Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Картографират сеизмичния риск в страната до края на 2025 г.

Картографират сеизмичния риск в страната до края на 2025 г.

Това предвижда проект на Методика за анализ, оценка и картографиране на сеизмичния риск в Република България.

Докрая на 2025 г. сеизмичният риск в страната трябва да бъде картографиран. Товапредвижда проект на Методика за анализ, оценка и картографиране на сеизмичнияриск в Република България. Проектът й е публикуван за обществено обсъждане наинтернет страницата на Министерството на регионалното развитие иблагоустройството и на Портала за обществени консултации.            

Картографиранетона сеизмичния риск е свързано с изграждането на динамична, постоянно обновяващасе система със специализирана геопространствена информация. То ще съдейства заопределяне на неблагоприятните последици, които могат да бъдат претърпени врезултат на бъдещи земетресения. Оценката е част от превантивните действия занамаляване на загубите при бедствия.

Резултатитеот анализа, оценката и картографирането на сеизмичния риск ще бъдат включени внормативни документи, издавани от министъра на регионалното развитие иблагоустройството или съвместно с министъра на вътрешните работи. Те ще бъдатползвани от всички участници в инвестиционния процес.

Методикатае разработена от Националния институт по геофизика, геодезия и картография приБАН по възлагане на Министерството на регионалното развитие иблагоустройството. Според направената оценка необходимите средста за изпълнениена заложените в нея дейности са 10 млн. лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега