Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КАТ засилва контрола по пътищата, униформени ще следят за струпване на хора

КАТ засилва контрола по пътищата, униформени ще следят за струпване на хора

Към специализираните полицейски операция ще се включат и сили на жандармерията.

Служителите на "Пътна полиция" главно ще подпомагат и при необходимост ще регулират движението, за да могат гражданите да се придвижат лесно и безаварийно през предстоящите почивните дни, заяви инспектор Николай Крушарски от Главна дирекция "Национална полиция". Към специализираните полицейски операция ще се включат и сили на жандармерията. Служителите ще следят за безопасността на движението, спазването на противоепидимичните мерки, както и на обществения ред. Силите на реда в градовете ще са насочени прериоритетни в районите на училищата, паркингите на големите хранителни магазини, моловете и местата, където е възможно струпването на голям брой хора.

С оглед очакването за придвижването на голям брой моторни превозни средства от столицата ще бъде създадено и реверсивно движение в посока Перник –  ще бъдат отворени 2 ленти в посока изход и една в посока вход. В понеделник ще стане обратното, уточни Крушарски и допълни, че пътна полиция е създала нужната организация за осигуряване на безпрепятственото предвижване. Той обърна внимание и на ремонтни дейности, които се извършват по някои магистрали - на "Тракия" от 11 до 21 км и на "Хемус" в района на село Потоп, движението ще е в една пътна лента, и призова шофьорите бъдат особено внимателни.

"Контролът днес и в понеделник ще е насочен към подпомагане, а сериозен ще бъде през почивните дни. Ще има специализирани операции, насочени към водачите, употребилите алкохол и наркотици и шофирали с превишената скорост", посочи още инспектор Крушарски. Той съобщи и обобщени данни от приключилата вчера  специализирана полицейска операция, насочена само към скоростта на водачите. По думите му след приключването на извънредните мерки трафикът определено се е увеличил. В рамките на акцията са констатирани над 42 000 нарушения, като над 25 000 от тях са в населените места. Инспектор Крушарски даде пример със засечени груби нарушения на скоростния режим на територията на София и Пловдив - при ограничение 50 км./ч водачи се движат с над 150 км./ч. В Пловдив е бил констатиран и шофьор, качил се зад волана с висока проба на алкохол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега