Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Катаджии на килограм - двама спират, осем проверяват

Катаджии на килограм - двама спират, осем проверяват

Екип от над 10 полицаи ще правят проверките на шофьорите по пътищата.

Екип от над 10 полицаи ще правят проверките на шофьорите по пътищата. Това предлагат от "Пътна полиция", като метод срещу корупцията и нарушителите по пътя. "Това представлява широкообхватен контрол на пътните превозни средства", обясни пред bTV комисар Антон Антонов, от "Пътна полиция", при главна дирекция "Охранителна полиция".  

"Идеята е да се проверяват абсолютно всички превозни средства, това което в момента един наряд не може да направи", заяви комисар Антонов. За работата по този модел българските полицаи са обучени от холандски представители. Екипите ще се състоят от 10-12 човека. "Функциите на проверката и административната част са разделени – 2 души ще са екип за спиране, от 8 до 12 – екип за проверка, разбира се, ще има и инспектор, който да ръководи екипа", обясни комисар Антон Антонов. Методът вече е изпробван.

"Той се прилага от миналата година във всяко едно окръжно", заяви Антон Антонов. Пример той даде с Трявна, където само за един час са били проверени над 120 шофьори и са засечени над 20 нарушения. Методът е добро решение в борбата срещу корупцията, смятат от "Пътна полиция", защото на всяка проверка присъстват между 10 и 12 проверяващи и още толкова коли, както и отделен служител, който води отчет на всеки спрян автомобил.

Лятото все по-често ще ставаме свидетели на такива проверки. Следващият елемент от борбата срещу нарушенията на пътя и корупцията в полицията е поставянето на повече камери. "В момента те са 24 в цялата страна и още 78, поставени в полицейските автомобили", заяви комисар Антонов. При този метод също се избягва корупцията, защото камерите снимат нарушителя и после той получава акт по пощата.

Ако станем жертва на агресивен водач, както се случи миналата седмица с журналист на магистрала "Тракия", от "Пътна полиция" съветват да не влизаме в конфликт, да запишем номера на автомобила му, да се обадим на 112, след което да се подаде сигнал в териториалната дирекция на МВР. "Такива инциденти не трябва да се подминават", заяви комисар Атанас Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега