Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Керемедчиев: Едва след промяна в Конституцията РСМ ще започне преговори

Керемедчиев: Едва след промяна в Конституцията РСМ ще започне преговори

Виктор Стоянов от фондация "Македония" допълни, че освен конституционните промени, е превидено и включване на българите в етническите разпоредби и квотите за прокурори и съдии.

ЕК изисква РСМ да промени Конституцията си, като включи българите като етнос. Само тогава ще им бъде позволено започване на преговори. Това няма да се случи в близките месеци. Това коментира за "Твоят ден" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

По думите му подписването на двустранния протокол с РСМ е една малка крачка в процеса на евроинтеграция, който в продължение на години е бил запушен. "Предстои да се проведе първата конференция за започване на преговорния процес с Албания. Тя ще получи "зелена" светлина за започване на преговорите, двете страни биват разделени", посочи той. 

Според него е нужен примерен урок по история, който да е обсъден от комисията и учебниците в РСМ да бъдат променени. "Нашата политическа криза няма да бъде повлияна много от казуса "Северна Македония".

Виктор Стоянов от фондация "Македония" допълни, че освен конституционните промени, е превидено и включване на българите в етническите разпоредби и квотите за прокурори и съдии. "Предстои дълъг и труден процес на реформи в Македония. Важно е България да подкрепи този процес, новите разпоредби ще регламентират правата на българите. Има остатъци от влиянието на Сърбия, с вчерашния подпис РСМ реши да се отдалечи от това и да се приближи до ЕС", подчерта той. И допълни, че сърбите имат пряко влияние в техните служби.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега