Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кирил Петков: Общините са добре дошли да дойдат при нас

Кирил Петков: Общините са добре дошли да дойдат при нас

"Държавата няма пари, а тези пари се вземат от данъкоплатците и се преразпределят"

Държавата няма пари, а тези пари се вземат от данъкоплатците и се преразпределят. Това каза премиерът Кирил Петков по време на парламентарния контрол. По думите му оттук нататък никой няма да може да харчи непрозрачно пари.Той обясни, че общините, които имат затруднения, могат да се обърнат към Министерски съвет.„Българските общини вече получават помощ, като част от помощите, които са за небитовите потребители. Тук става дума за допълнителни помощи“, каза Петков.

„Решихме, че ще направим работна група, която да изисква какви средства им трябват. Когато видяхме как в Столична община една лампа от едната страна на улицата струва 5755 лева, а от другата – 1587 и едновременно с това получихме желание за още финансова помощ, ние се стреснахме“, обясни Петков.Въпросната комисия ще проверява дали тези общини имат нужда от тези допълнителни пари или харчат 4 пъти повече, отколкото трябва за част от своите инвестиционни разходи.

„Аз не виждам защо общините трябва да се притесняват. Те да дойдат със своите искания и ние едновременно с това ще проверяваме дали публичните средства се харчат прозрачно. Ако всички са си харчили парите по най-прозрачния начин, да дойдат при нас. За наша изненада обаче още няма общини, които да са дошли с конкретни искания. Не знам дали се притесняват от нещо друго, но вратите ни са отворени за тях“, каза още Петков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега