Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китай е готов да играе конструктивна роля заедно с Германия в подкрепа на мира

Китай е готов да играе конструктивна роля заедно с Германия в подкрепа на мира

Китай и Германия трябва да играят конструктивна роля в подкрепа на мира и насърчаването на сътрудничеството, заяви китайският външен министър Цин Ган.

Китай и Германия трябва да играят конструктивна роля в подкрепа на мира и насърчаването на сътрудничеството, заяви китайският външен министър Цин Ган, който участва в среща на външните министри от Г-20 в Индия, предаде Ройтерс.

Китай е готов да продължи добрата динамика в двустранните връзки с Германия и да ускори подновяването на обмена и сътрудничеството на всички нива, е казал Цин на среща в Делхи със своята германска колежка Аналена Бербок, става ясно от изявление, публикувано от китайското външно министерство.

В изявлението се казва също, че Цин е изтъкнал пред своята германска колежка необходимостта от решаване на украинската криза по политически път и от създаване на балансирани, ефективни и устойчиви рамки за обезпечаване на безопасността в Европа, предаде ТАСС. Той също така е изтъкнал "обективната и справедлива позиция на Китай относно украинската криза" и е добавил, че Китай ще се стреми към придвижване на мирния диалог.

Междувременно Бербок отбеляза, че възгледите за войната сред страните от Г-20 се различават. "Обаче това, което ни обединява, е че няма нито едно място на света, където руската война да има позитивни последици", заяви тя. Според нея това важи и за самата Русия, както се вижда от факта, че хиляди хора я напускат.

Бербок, наред с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, изрази безпокойство от това, че Русия е замразила участието си в договора за ограничаване на ядрените оръжия "Нов СТАРТ". Тя призова руския външен министър Сергей Лавров да поднови диалога със САЩ и да възобнови пълното прилагане на договора.

Министърката се възползва от факта, че седеше точно срещу Лавров, за да го призове да спре войната в Украйна. "Господин Лавров, спрете тази война! Спрете да нарушавате нашия международен ред! Спрете да бомбардирате украински градове и цивилни", обърна се тя към руския външен министър. "Пътят към мир е кристално ясен: ако Русия изтегли войските си днес, вече няма да има война", добави Бербок.

Лавров ѝ отвърна, че е лицемерно Западът да критикува Русия, тъй като той е "напомпвал оръжия в Украйна" от години. Военните операции на САЩ в миналото не са предизвикали толкова силно възмущение, добави той.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега