Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китай се надява и вярва, че Германия ще подкрепи мирното му обединение с Тайван

Китай се надява и вярва, че Германия ще подкрепи мирното му обединение с Тайван

От 8 април Китай организира тридневни военни учения около Тайван, включително симулирани прецизни удари с бомбардировачи и ракетни сили, след като Цай се завърна от Лос Анджелис.

Китайският първи дипломат Ван И "се надява и вярва", че Германия ще подкрепи "мирното обединение" на Китай с Тайван, се казва в изявление на китайското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Ван направи тези забележки на среща с германската външна министърка Аналена Бербок, която е на посещение в Китай до днес. Той напомни, че на времето Китай е подкрепял обединението на Германия.

"За да се запази стабилността в Тайванския проток, е необходимо твърдо да се противопоставим на сепаратистките дейности, свързани с "независимостта на Тайван", заяви Ван, като подчерта, че "връщането на Тайван към Китай" е важен компонент на международния ред след Втората световна война.

Пекин смята демократично управлявания Тайван за китайска провинция и никога не е изключвал използването на сила, за да постави острова под свой контрол. Правителството на тайванската президентка Цай Ингвен отхвърля позицията на Китай, заявявайки, че само тайванският народ може да реши своето бъдеще.

От 8 април Китай организира тридневни военни учения около Тайван, включително симулирани прецизни удари с бомбардировачи и ракетни сили, след като Цай се завърна от Лос Анджелис. Там тя се срещна с председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти, което вбеси Пекин.

Ван заяви също, че Китай е готов да засили обмена и комуникацията с Германия, за да подобри взаимното разбирателство и да се подготви за нов кръг китайско-германски правителствени консултации.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега