Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Клубът по водна топка "Черноморец" подкрепи пряк конкурент

Клубът по водна топка "Черноморец" подкрепи пряк конкурент

Ръководството на СКВТ "Черноморец" изрази подкрепата си към столичния клуб "Локомотив НН", на когото бе отсъдена служебна загуба с 0:5 от КПС "Варна" в мач от първия турнир във финалната шестица от държавното първенство по водна топка за юноши младша възраст.

Ръководството на СКВТ "Черноморец" изрази подкрепата си към столичния клуб"Локомотив НН", на когото бе отсъдена служебна загуба с 0:5 от КПС "Варна" вмач от първия турнир във финалната шестица от държавното първенство по водна топказа юноши младша възраст.

На столичния басейн "Диана", дежурният делегат нафедерацията Антон Асенов постановил служебния резултат поради закъснението налекаря, който е бил дежурен за втория състезателен ден от турнира. Закъснениетона доктора за мача „Локомотив НН” – КПС „Варна”е било по уважителни и неотложнипричини. Според столичани делегатът не се е съобразил с Наредбата за провежданена първенствата и се и разпоредил за служебна загуба на единия от тритедомакина на турнира. Зад това становище застават и от „Черноморец”.

"Наказанието е пресилено. Наказват се деца, които нямат виназа случилото се. Не е коректно. Случилото се е в контекст на това, което ниепреживяхме със старшата възраст, когато поради форсмажорни обстоятелстваотборът се яви за първия мач в непълен състав /поради повреда на микробуса напът за София – б.р./”, коментира Петър Йонов.

„Би трябвало да имаме интерес от създалата се ситуация, но неискаме по този начин да се решават първенствата. Заставаме зад състезателите на„Локомотив НН”,” е позицията на бургаския клуб. Поради подадена жалба от „Локомотив НН” срещу служебнатазагуба, официално класиране след първия турнир няма. То ще бъде обявено следкато УС на БФВТ се произнесе по въпроса.Освен това столичани настояват за спиране на делегатските иоценителски права на Антон Асенов.

На столичния басейн „Диана“ юношите младша възраст на„Черноморец” изиграха доста тежки мачове. В първата шестица на група „А” тепобедиха КПС „Варна” със 7:4, „Славия” с 12:11 и „Комодор” с 4:3. Двете загубиса от „Локомотив НН” с 7:11 и от ЦСКА 12:15.

„Този турнир беше доста тежък за нас. В два от мачоветепобедихме с разлика от един гол. Надявам се за финала да се подготвим по-добре.Знаете, че в сравнение с отборите от София и Варна, нашият тим е единственият,който тренира на 25-метров басейн. Това може да се изрази със сравнението - даизлезеш от училищния двор и да влезеш на стадиона, за да се състезаваш. Всичков крайна сметка обаче зависи от волята и желанието на състезателите”, казастарши треньорът Петър Йонов.

По всяка вероятност домакин на финалния турнир от държавнотопървенство по водна топка за юноши младша възраст /2000 г. и по-малки/ ще еБургас. В група „Б“ за разпределение на местата от седмо до 11-оиграят отборите на „Ботев 2000”, „Аква спорт”, „Тича” и „Локомотив” /Русе/.

Резултати: ЦСКА -Локомотив НН 10-16, КПС Варна – Черноморец4-7, Славия – Комодор 13-9, КПС Варна – Комодор 4-1, Черноморец – Локомотив НН7-11, Славия – ЦСКА 11-5, КПС Варна – Локомотив НН 5:0 (служебно), Комодор –ЦСКА 9-7, Черноморец – Славия 12-11, КПС Варна – ЦСКА 14-3, Локомотив НН –Славия 9-3, Комодор – Черноморец 3-4, КПС Варна – Славия 5-7, ЦСКА – Черноморец15-12, Локомотив НН – Комодор 10-3.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега