Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Алексиев подписа договор по Програмата за развитие на селските райони

Кметът Алексиев подписа договор по Програмата за развитие на селските райони

Кметът на община Поморие Иван Алексиев подписа тристранен договор с Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подготвителни дейности от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Подготвителните дейности включват създаването на Местна инициативна група (МИГ) и разработване на Стратегия за местно развитие за периода 2016-2023 г.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев подписа тристранен договорс Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие” запредоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подготвителни дейности отПрограмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.Подготвителните дейности включват създаването на Местна инициативна група (МИГ) и разработване на Стратегия за местно развитие за периода 2016-2023 г. 

Местната  инициативна група представлява публично-частнопартньорство между общинската администрация, бизнеса и неправителствениорганизации. Групата има за цел да обедини ресурси, знания и усилия за постигане наобществено значима цел – разработване на Стратегията за местно развитие.За успешното функциониране на МИГ, основна цел е постигането на високаобществена активност. В рамките на изпълнението на проекта ще бъдатидентифицирани и дефинирани  ключовитепроблеми, местни нужди, приоритети и основни заинтересовани страни в развитиетона селските райони в община Поморие.

Проектът предвижда формиране и обучение на екипа на Местнатаинициативна група. Основните дейности включват популяризиране на подхода ВОМР (чрез който се стимулираместното развитие в селските райони). Провеждането на информационни срещи и семинари, проучване ианализ на средата, настроенията и участниците, както и обществено обсъждане наразработваните стратегии за ВОМР и за местно развитие за периода 2016-2023 г., също са част от дейноститепо проекта.„Считамвключването на община Поморие в Програмата за развитие на селските райони заголям успех за мен и екипа ми, защото вече и малките населени места ще могат дасе възползват от европейското финансиране.

За съжаление през предния програменпериод Общината нямаше тази възможност. Сега разчитам най-вече на бизнеса инеправителствените организации, на тяхната инициатива и желание, за да можем даразвием населените места и бизнеса там.”, каза кметът Алексиев. Договорът е на стойност 58 674.90 лв.без ДДС, 100% безвъзмездна финансова помощ и срок на изпълнение – септември2016 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега