Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът и премиерът откриха Пътен възел Запад

Кметът и премиерът откриха Пътен възел Запад

Пътен възел Запад ще извежда директно автомобилния трафик от магистрала “Тракия” към Южното Черноморие или към границата с Турция, при ГКПП Малко Търново. Това ще намали задръстванията в града, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха.

Кметът Димитър Николов и премиерът Бойко Борисов официално откриха Пътен възел Запад. Той ще извежда директно автомобилния трафик от магистрала “Тракия” към Южното Черноморие или към границата с Турция, при ГКПП Малко Търново. Това ще намали задръстванията в града, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха.

Правителството финансира изграждането му с 20 млн. лева. "Пътният възел е съоръжение с ключово значение, защото ще  Ще спести особено през лятото доста време и нерви на хората, тръгнали за лятната си почивка към морето на юг от Бургас", написа премиерът в социалната мрежа "Facebook".

Досега всяко лято се образуваха километрични опашки на входа на града, а хиляди автомобили нямаше как транзитно да стигнат до Южното Черноморие без да преминат през бургаския център. С построяването на пътен възел Запад се подобрява и транспортното обслужване на разположения в близост Индустриален и логистичен парк – Бургас.

"Според данни на КАТ през лятото по магистрала "Тракия" към Бургас и Южното Черноморие минават по 10 000 автомобила на денонощие. 145 са регистрираните инциденти само през летните месеци на миналата година, със седем загинали и десетки ранени. До няколко месеца започваме следващия етап от реализацията на Южната дъга на Бургас - разширението на ул. "Крайезерна", която ще стане четирилентова. Финансирането за този проект е осигурено по оперативна програма "Региони в растеж"", коментира кметът Димитър Николов.

Изпълнението на проекта започна с отчуждаване на имоти по трасето, заплатено със средства на Община Бургас, и преместване на подземните комуникации. Със средствата, осигурени от правителството, бяха изградени подпорните стени и фундаментите /основите/ на виадукта  - съоръжение, което премоства ул. "Одрин" и минаващата успоредно на нея железопътна линия. Завършен е самият виадукт, а като финален етап бе построена детелина и подходите в посоките ул. "Одрин" - "Проф. Якимов" и "Проф. Якимов" - "Одрин".

Община Бургас направи предложение след завършване на проекта официално да бъде променен маршрутът на републикански път I-9, като в него бъде включен и пътният възел.

На днешното откриване присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, председателят на местния парламент Костантин Луков, зам.-кметът Красимир Стойчев, народни представители и общински съветници от Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега