Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Царево: Има непотвърдена информация за трима изчезнали

Кметът на Царево: Има непотвърдена информация за трима изчезнали

Бедствено положение по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м за денонощие.

Бедствено положение по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м за денонощие. Създаден е кризисен щаб, който заседава в община Царево. Той е председателстван от кмета на общината Георги Лапчев.

В ефира на БНТ Лапчев каза, че има непотвърдена информация за трима изчезнали. На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не спира. Хората в село Кости са евакуирани, тъй като река Велека излезе от коритото си. Същото е положението и в село Бродилово, но там няма бедстващи хора. Кметският наместник успя да изнесе всички хора и там няма пострадали, обясни Георги Лапчев.

Най-тежко е положението в община Царево. Има паднали мостове, много са щетите на територията на цялата община. Такава е ситуацията и в Синеморец, Варвара, Лозенец. Всички, които са имали нужда да бъдат евакуирани, са евакуирани. 60 души са в кметство Лозенец, а останалите са в Царево. Имат подслон, вода и храна. Няма бедстващи хора, увери Лапчев.Има два язовира, които преливат, но чрез хидропомпи ще бъде намалено нивото на водоемите, за да се намали и натиска на язовирните стени, обясни кметът на Царево.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега