Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Царево разпореди проверка по случая с неучебните дни в Ахтопол

Кметът на Царево разпореди проверка по случая с неучебните дни в Ахтопол

Родителите в Ахтопол недоумяват защо от местното училище разиграват децата им. В края на януари директорката на училище ”Св.Св. Кирил и Методий” Албена Касабова взима еднолично решение да обяви следващите три дни за неучебни. Като мотив тя посочва лошите метеорологичните условия.

Родители в Ахтопол недоумяват защо от местното училище разиграват децата им. В края на януари директорката на училище ”Св.Св. Кирил и Методий” Албена Касабова взима еднолично решение да обяви следващите три дни за неучебни. Като мотив тя посочва лошите метеорологичните условия.

Касабова разпуска училището и се свързва с транспортната фирма, която превозва децата от другите населени места в общината, като им заявява да не возят ученици през следващите дни, тъй като няма да се провеждат занятия. Едва след това уведомява за решението си зам.-кмета на Община Царево Васил Каридков.

В същото време обстановката в града е нормална при зимни условия, всички пътища в общината са почистени, температурата е -7 градуса. На 31.01.2012 г. училището е посетено от петчленна комисия, която установява, че всички условия за провеждане на учебни занятия са налице. След тази констатация Община Царево не издава заповед за затваряне на училището.

Въпреки това учениците продължават да не посещават училище. Сформирана е нова  комисия в състав Атанас Желязков - кмет на гр. Ахтопол, Златин Стамболов - мл.юрист - консулт на кметство Ахтопол и Георги Диков – мл.експерт по градоустройство и екология за проверка на реалната обстановка.

Констатацията е не добра организация от страна на ръководството за затопляне на класните стаи. "Училището разполага с достатъчно дърва за огрев и персонал, който да поддържа печките. През цялото време бях в постоянен контакт с родителите, които недоумяват това разиграване на децата", казва кметът Желязков, който е сезирал за случая и директора на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас.

Във връзка със създалото се напрежение кметът на Царево Георги Лапчев разпореди проверка по случая, съобщават от пресцентъра на Общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега