Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Поморие против забраната за строителство през лятото

Кметът на Поморие против забраната за строителство през лятото

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев подаде официален сигнал до министър-председателя на Република България Пламен Орешарски относно дискриминационни нарушения по разпоредбата на чл. 15 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) (Доп. – ДВ, бр.27 от 2013 г.), а именно: „Забранява се извършването на строителни и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври. Изключение се допуска само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности.”

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев подаде официаленсигнал до министър-председателя на Република България Пламен Орешарски относно дискриминационни нарушения поразпоредбата на чл. 15 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) (Доп. – ДВ,бр.27 от 2013 г.), а именно: „Забранява се извършването на строителни имонтажни работи в курортните територии на населените места, курортите,курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморското крайбрежие от 15май до 1 октомври. Изключение се допуска само за неотложни аварийно-ремонтниработи и геозащитни мерки и дейности.”

Писмото е адресирано още допрезидента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на Народнотосъбрание Михаил Миков, националния омбудсман Константин Пенчев, Националното сдружениена общините в Република България, председателя на комисията по защита от дискриминация доц. д-рАна Страшимирова и до председателя на парламентарната комисия по регионалнаполитика и местно самоуправление Димчо Михалевски.          

В официалния сигнал кметът декларира отговорността наобщинската институция за поддръжката на транспортната, социалната иинформационната инфраструктура в общината и посочва, че изграждането иремонтирането на обекти е част от капиталовата програма или резултат отспечелени европроекти. Той припомня, че сключените договори по тези проекти сас указани срокове за извършване на СМР и че една от основните предпоставки за тяхнотонеспазване е въпросната разпоредба, която на практика ограничава възможносттаза строителство и го свежда в периода от месец март до 15-ти май и от 1-виоктомври до края на годината, т.е. пет месеца и половина през цялата година.        

Кметът Иван Алексиев определя тази разпоредба катодискриминационна спрямо Черноморските общини, като се позовава на факта, че вБългария има общини, обявени за курорти от национално значение с целогодишентуризъм, като например общините Велинград, Сандански, Павел баня, Хисаря и др.,но извършването на строителни и монтажни работи там не е забранено съсспециален закон, какъвто се явява ЗУЧК.         

В писмото кметът отправя предложение за изменение на чл. 15от ЗУЧК така, че сроковете на забраната, упоменати в него,  да се определят от органите на местнотосамоуправление.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега