Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Созопол проведе регулярната среща с туристическия бранш преди началото на летния сезон

Кметът на Созопол проведе регулярната среща с туристическия бранш преди началото на летния сезон

Тихомир Янакиев съобщи, че във връзка с достигане на лимита на битовото сметище, в момента се работи в посока въвеждане на компостираща и сепарираща система.

Основни акценти в нея бяха възможностите за спиране и паркиране и нововъведенията в областта, сметоизвозването и прилагането на Закона за защита от шума в околната среда и Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на Община Созопол.

Тихомир Янакиев уведоми представителите на туристическия сектор, че със сметопочистващата фирма се провеждат регулярни оперативки, на които се търсят решения по проблемите в областта. Той подчерта, че през този сезон малките кошчета ще се почистват на три смени. Информира още, че във връзка с достигане на лимита на битовото сметище, в момента се работи в посока въвеждане на компостираща и сепарираща система. Той апелира да оценяваме новите придобивки и да ги пазим, защото се наблюдават злоупотреби при експлоатацията на подземните контейнери. „През есента ще започне поставянето на подземни контейнери и в град Черноморец“, допълни той.    

На срещата присъства също Йордан Петков - Директор дирекция „УСТСД“, който след като уведоми присъстващите за режимите на паркиране в града, уточни, че в момента се извършва полагане на пътна маркировка – осеви и ограничителни линии и пешеходни пътеки, както и че за настоящия сезон са осигурени нови 150 паркоместа в Созопол. Коментирани бяха недостатъци от миналата година, които са взети под внимание през настоящата и по този повод се инсталират нови устройства-телефони за директен контакт с кол центъра при възникнал проблем, както и светлинни табла, на които ще се изписва броя свободни паркоместа, както и цената на престоя. Петков уведоми, че през настоящия сезон „синя зона“ няма да има в района на къмпинг „Каваци“.     

Началникът на Криминална полиция към РУ-Созопол Димитър Георгиев запозна присъстващите с правилата и законите, по които работи Полицията и апелира за разбирателство между хотелиери и ресторантьори, тъй като през летния сезон се регистрират много фалшиви сигнали. Той уточни, че при първо констатирано нарушение за шум в заведение се изготвя протокол за предупреждение, при второ нарушение се съставя акт, а при трето нарушение предстои затваряне на заведението.     

Присъстващите от своя страна посочиха проблеми и зададоха въпроси, които получиха отговори или които Кметът се ангажира да разгледа обстойно, за да бъдат разрешени възможно най-скоро. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега