Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов: Честит празник на всички спортни хора!

Кметът Николов: Честит празник на всички спортни хора!

Денят на българския спорт се празнува от 2006 г. 17 май е професионален празник на работещите в сферата на спорта.

"Бургас има славно спортно минало, но ни очаква и също толкова славно спортно бъдеще". Това коментира кметът на Бургас Димитър Николов по повод Деня на българския спорт. 

"Честит 17 май - Ден на българския спорт! Нека се чувстват поздравени професионалните състезатели, треньорите, спортните лекари, рехабилитаторите, но и всички бургазлии, които просто обичат движението и активния начин на живот. Знам, че се измъчихте с ограниченията през последните месеци. Всички сме така. Възхищавам ви се, че не се оплаквахте, а дисциплинирано чакахте своя момент и поддържахте форма по всевъзможни начини. Благодаря ви за търпението и примера, който дадохте на всички останали!Както за културата, така и за спорта се очаква скоро някак да отворят стадиони, зали, игрища... Това ще е полезно за здравето на нацията.Бъдете и вие здрави, бъдете оптимисти. Бургас има славно спортно минало, но ни очаква и също толкова славно спортно бъдеще, убеден съм в това.Честит празник!", казва още кметът Николов. 

Денят на българския спорт се празнува от 2006 г. 17 май е професионален празник на работещите в сферата на спорта. На 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението. Най-известни са Шарл Шампо и Луи Айер и Жорж зе Режибюс. За първи път в България швейцарците внасят футболни топки и различни уреди за гимнастика. Те основават и емблематичната гимнастическа организация “Юнак”. Шампо е и първият участник за България на Летни олимпийски игри – през 1896 г. в Атина.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега