Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов: Денят на Независимостта ни дава повод да се гордеем!

Кметът Николов: Денят на Независимостта ни дава повод да се гордеем!

"Денят на Независимостта ни дава повод да се гордеем, че сме наследници на достойни и смели българи".

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към бургазлии по случай Деня на Независимостта на България. Ето какво написа градоначалникът*:

"Скъпи съграждани,

Честит Ден на Независимостта!

На днешния ден - 22 септември, преди 109 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд с манифест обявява Независимостта на България. Това слага точка на дългогодишните борби на българския народ за отхвърляне на зависимостта от Османската империя, наложена след несправедливия Берлински договор.

Този държавнически акт се счита за един от най-големите успехи на българската дипломация в съвременната ни история. Възползвайки се умело от промените в международната обстановка в Европа, българският владетел и правителство изпълняват волята на народа си и демонстрирайки смелост и национално самочувствие изпълняват на практика националния идеал и нареждат страната ни сред независимите държави в голямото европейско семейство.

Провъзгласяването на Независимостта издига международния авторитет на България, която след повече от 500 години отново става равноправен и желан партньор във външно-политическите и икономически отношения и спогодби. Това дава забележителен напредък в развитието на държавата ни във всяка сфера от обществения и културен живот в началото на XX век.

Денят на Независимостта ни дава повод да се гордеем, че сме наследници на достойни и смели българи. Той е урок, че можем да успяваме, само когато сме сплотени и единни, когато мислим отговорно за утрешния ден и бъдещето на нашите деца.

Нека винаги помним и се вдъхновяваме от онзи възторжен възглас, с който завършва княжеският Манифест от 22 септември 1908 година: "Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!".

Честит празник, бургазлии!

Димитър Николов
Кмет на Община Бургас"

* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега