Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов откри изложбата „Моите будители“ в Културен дом НХК

Кметът Николов откри изложбата „Моите будители“ в Културен дом НХК

Проектът представя олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители, както и изявени музикални педагози и ученици от НМУ „Любомир Пипков“.

„Бургас е първият град, в които гостува пътуващата изложба ‘Моите будители“. Особено сме горди, че в нея са включени и изявени бургаски ученици, част от Олимпийските отбори по природни науки“. Това заяви на откриването на фото експозицията в Културен дом НХК кметът Димитър Николов.


Снимка: Община Бургас

Проектът представя олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители, както и изявени музикални педагози и ученици от НМУ „Любомир Пипков“. Идеята е на ФАНТАСТИКО ГРУП. Партньор и бенефициент на инициативата тази година е Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). 

90 медала са спечелили за 2023 година българските олимпийци на международни, европейски и балкански олимпиади и състезания, като 17 от тях са златни, 32 сребърни и 41 бронзови. В Олимпийските отбори по природни науки за миналата година участват и 4 ученици от ППМГ“Акад.Никола Обрешков“- Бургас, които са спечелили 3 медала за България.

На откриването присъстваха двама от възпитаниците на елитната бургаска гимназия, които са включени  в експозицията – Ванеса Калинкова и Ангел Христов. Сред официалните гости бяха и зам.-кметът по образование и здравеопазване Михаил Ненов и зам.- директорът на ППМГ“Акад.Никола Обрешков“ Соня Димова. 

„Успехът на всеки един олимпиец е резултат на много труд, упоритост, всеотдайност към науката и стотици часове на подготовка. Инвестицията в олимпийските състезатели по природни науки е инвестиция в бъдещето на България, в нейните млади хора, които в идните години ще бъдат двигател на иновациите и на научните постижения на страната ни“, сподели Вълкан Горанов, изпълнителен директор на СООПН.

Проектът „Моите будители“ подкрепя каузи и проекти в сферата на образованието и културата и представя личности с изключителни постижения. Инициативата се провежда за трета поредна година, като до този момент са дарени 150 000лв. „Бургас е шестата локация, на която тази година е представена изложбата “Моите будители”. Много се радвам, че нашите партньори от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки са така вдъхновени от проекта и са толкова активни в това да търсят възможности успехите на отборите и техните ръководители да достигнат до колкото се може повече хора. Българските олимпийци, както и изявените ученици и музикални педагози от НМУ “Любомир Пипков” са невероятен пример за това, че трудът и отдадеността винаги се отплащат, а талантът не може да остане незабелязан. Пожелавам на всички тях още много успехи! Надявам, че изложбата ще провокира интерес към науката или музиката и у много други млади хора”, заяви изпълнителният директор на ФАНТАСТИКО ГРУП Светослав Гаврилов по повод гостуването на изложбата в морския град.

Автор на фотографиите в проекта „Моите будители“ е фотографът Костадин Кръстев-Коко. Изложбата ще гостува в Културен дом НХК  до 20 март.

До този момент тя беше представена пред Народния театър “Иван Вазов” в София, в Нов български университет, СУ “Св. Климент Охридски”, НМУ “Любомир Пипков” и Летище София. 

Изложбата се осъществява със съдействието на Столична община и с медийната подкрепа на bTV Media Group.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега