Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кънев: Филиал на СУ в Бургас няма да има

Кънев: Филиал на СУ в Бургас няма да има

Какво коментираха бургаските депутати пред медиите в региона:

"Филиал на СУ в Бургас няма да има". Това заяви категорично народният представител от групата на "БСП за България" Петър Кънев пред журналисти в крайморския град. Самият депутат е в настоятелството на висшето учебно заведение и от самия ректор знае, че разкриването на коментираните специалности в града не е възможно.

"Министърът е категорично заявил, че няма как да се развива филиал на ВУЗ, ако тук същите специалности ги има вече", посочи Кънев и потвърди, че това е уредено в закона. По думите му, разкриването на филиал на НХА в Бургас е било реалистично, тъй като тези специалности тук не са развити. Икономическите и административните дисциплини обаче били достатъчно застъпени в съществуващите две висши училища в града, което правело невъзможно реализирането на подобен филиал.

"През последните пет години, откакто съм представител от Бургаски регион, много неща се говореха, наслушах се на красиви неща, но те не станаха реалност", коментира още Кънев. Той заяви, че сега е време да се вземе категорично решение за посоката на развитие на Бургас - дали той ще се установява като туристически, аграрен или индустриален регион. Само така можело да се изготвят стратегии и мерки за така необходимите големи, международни инвеститори.

Колкото до другият наболял проблем в региона - пътя Малко Търново - Царево, Кънев коментира, че реализация на проекта не може да се очаква поне в следващите 2-3 години. Към момента инфраструктурното начинание е във фаза "избор на изпълнител на предварителния проект", което на практика означава, че до ремонт на отсечката няма как да се стигне през следващите месеци. Според депутата Николай Тишев, кърпежите, започнали в момента, няма да издържат предстоящата зима и на пролет пътят отново ще е в същото състояние.

В последната за 2018-а година среща на червените депутати от Бургас с медиите в региона, Тишев коментира завърналата се на дневен ред тема за пакета "Мобилност". Той посочи, че предложената промяна превозното средство да остава, но шофьорът да се завръща в родната си страна на всеки четири месеца е също толкова нелепо.

"Господин Макрон излезе доста упорит. Не очаквах пакетът да се върне на дневен ред преди евроизборите и новия Парламент. Предният път нашите евродепутати се бяха подготвили добре, дадоха над 150 предложения и по този начин блокираха разглеждането му. Завръщането на шофьорите означава разходи за път, хотели на водача, както и за паркинг на превозното средство. Моряците са поставени под същите условия, но за тях не се прилагат същите правила. Защото е абсурдно. Ясно е, че зад благовидното "да защитим правата на шофьорите" стои защитата на интересите на местните превозвачи в Западна Европа", коментира още Тишев.

В рамките на пресконференцията бе застъпена и темата за изборния кодекс. Според Тодор Байчев, тя е била неглижирана заради текущите "горещи теми" - началото на зимата, Бюджета и протестите. Той коментира, че отново са приети промени в последния момент, както и че отново държавата не е успяла да отдели необходимите за машинното гласуване средства.

"Това е четвърти бюджет, от който не успяха да се отделят средства, което е удар срещу демокрацията. Това усложнява работата на секционните комисии и води до препирни", допълни Байчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега