Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Коледа за рекорд и приказ

Три удивителни празнични декорации, записани в Гинес
Коледа за рекорд и приказ

Първият сняг вече прехвърча над България, а декември чука на вратата. Бургас започна да се подготвя за Коледа, а в домовете на бургазлии започнаха да пресвяткват лампички. И понеже в нашата редакция цари празнично настроение, решихме да ви изровим някои от най-любопитните рекорди, свързани с Коледната украса по света.

Първият сняг вечепрехвърча над България, а декември чука на вратата. Бургас започна да сеподготвя за Коледа, а в домовете на бургазлии започнаха да пресвяткватлампички. И понеже в нашата редакция цари празнично настроение, решихме да виизровим някои от най-любопитните рекорди, свързани с Коледната украса по света.

Според Книгата зарекорди на Гинес, най-ярко е светнал по Коледа шопинг центърът Сън Плаза вБукурещ. Той държи първенството за най-много лампички – през 2010 годинасградата е огряна от  449 659 светлинки.Цели две седмици е отнело поставянето на 40-те елхи и над 500-те гирлянди съссветлини. На това му се казва Коледно настроение!

ОбединенитеАрабски Емирства обаче съперничат на тази пищност с 13-метровата елха,поставена в един от най-луксозните си хотели. Украсата и е оценена на повече от11 млн. долара, което прави декорацията на празничното дръвче най-скъпоценнатана света. Хотелът посреща гостите си с пищно украсена със скъпоценни камъни ибижута елха, поставена в центъра на лобито. Най-скъпият орнамент е диамантенаогърлица за почти милион долара.

Далеч по-скромноизглежда най-старото коледно дръвче на света. Собственикът му – Пол Паркъртрадиционно украсява в дома си в Бат, Великобритания, потомствена изкуственаелха, която през 2010 година получи сертификат от Гинес по случай 114-тата сигодишнина. Дръвчето е отбелязало първата си Коледа през 1886 г. и оттогаванасам вярно изпълнява службата си, предавайки се през поколенията. Закупена занищо и никакви си 6 пенса, днес елхата се оценява на 1 585 долара.

Е, дори украсатави да не фигурира в Книгата за рекорди Гинес, най-важното е да носи празничнонастроение и радост. В Бургас лампичките традиционно светват на празника награда – 6 декември, но ние можем да се зарадваме с някоя друга гирлянда и предитова, нали?!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега